Asztalitenisz BL – A címvédővel kezd pénteken a Budaörs

(Budaörs, 2018. október 11. – Budaörsi Infó) – Pénteken megkezdi szereplését a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában a Budaörs csapata, amelynek első ellenfele – idegenben – a címvédő horvát Dr. Casl gárdája lesz.

 

A magyar klub Facebook-oldala emlékeztet arra, hogy az együttes ezüstérmet szerzett a 2017/2018-as magyar bajnokságban, ezzel megszakítás nélkül tizenhatodszor vívta ki a lehetőséget, hogy nevezzen az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) kupasorozatába.

Magyarországról a Budaörs az egyetlen, amely jelentkezett a 2018/2019-es idényre, s az ETTU a klub eddigi eredményei, valamint egy speciális pontszámítási rendszer alapján a BL-be sorolta a csapatot.

A nyári sorsolás eredményeként két nagyon erős riválist kapott a magyar együttes, az ellenfelek közül az egyik a Bajnokok Ligája címvédője, a horvát Dr. Casl, a másik pedig az ETTU Kupa aktuális bajnoka, a francia Metz TT. A négy hármas csoportból az első kettő jut majd tovább a negyeddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az ETTU Kupába.

A budaörsi egyesület továbbra is tartja azt az irányt, hogy kizárólag magyar játékosokkal kívánja felvenni a küzdelmet a hazai és nemzetközi porondon, ebbe a koncepcióba illeszkedik, hogy a 2018/2019-es idényre leigazolta az Európa-bajnok, olimpikon Lovas Petrát, aki gyermeke születése után tér vissza az asztalhoz. Rajta kívül Pergel Szandra, Fazekas Mária és Nagyváradi Mercédesz alkotja a csapatot.

A Budaörs pénteken 14 órakor kezdi BL-szereplését Zágrábban.

 

A BL A csoportjának programja:

Dr. Casl (horvát) – SH-ITB Budaörsi 2i SC, péntek 14.00

Metz TT (francia)-Dr. Casl, október 19.

SH-ITB Budaörsi 2i SC – Metz TT, október 27.

SH-ITB Budaörsi 2i SC – Dr. Casl, november 16.

Dr. Casl – Metz TT, egyelőre időpont nélkül

Metz TT – SH-ITB Budaörsi 2i SC, november 30.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.