Családbarát programjaiért kitüntették a Budakeszi Vadasparkot

 Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán Az év családbarát ökoturisztikai élménye elnevezésű díjjal tüntették ki a Budakeszi Vadasparkot – közölte a társaság.

 

A vadaspark az állatvilág bemutatása mellett fejleszti szolgáltatási hátterét. A pályázatban értékelték a baba-mama kuckót, az ingyenesen kölcsönözhető terepbabakocsikat, valamint az erdő játékos megismertetését szolgáló tematikus játszóterek és tanösvények hálózatát, illetve a közösségi oldalak és képmegosztók tudatos használatát.

Az ökoturisztikai létesítmények és programok szervezői számára kínált felhívásra 21 szervezet 33 pályázatot nyújtott be. A cím elnyerésére erdőgazdaságok, natúrparkok, nemzeti parkok igazgatóságai, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások pályázathattak, összesen négy kategóriában.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működődik a Pest megyei Budakeszin, Budapest nyugati szomszédságában. A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása.

A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt 2017-ben 182 ezer látogató kereste fel, a szervezet munkáját közel 1100 önkéntes támogatja.  MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.