Labdarúgó NB II – Legyőzte otthonában a Soroksárt a Budaörs

(Budaörs, 2018. szeptember 28., Budaörsi Infó) – A keddi Békéscsaba–ETO FC Győr (1–0) mérkőzés után 26-án szerdán kilenc meccset rendeztek a labdarúgó NB II 9. fordulójában. A Budaörs hátrányból fordított a Soroksár otthonában és elhozta mindhárom pontot.

 

 

Meglepetést hozott a Soroksár–Budaörs meccs, hiszen a fordulót a második helyről kezdő hazaiak 1–0-s vezetésükről szenvedtek vereséget az esélytelenebbnek ítélt vendégektől.

A meccs eredményének alakulásában jelentősen közrejátszott, hogy a soroksári Albert Ádám a 63. percben begyűjtötte második sárga lapját, ezért csapata a hátralévő időt emberhátrányban volt kénytelen végigjátszani. A mérkőzés embere a budaörsi Tányéros Ádám volt, aki nemcsak duplázott, de az utolsó pillanatokban góltól mentette meg együttesét. – írta meg a nemzetisport.hu.

 

A Csákvár 1-0-ra nyert a Nyíregyháza vendégeként. A hazaiak rossz sorozata ezzel folytatódott: a nyíregyházi csapat győzelemmel kezdte a bajnokságot, azóta viszont már nyolc mérkőzésen nem tudott nyerni. Az együttes négy döntetlen mellett negyedszer kapott ki, pályaválasztóként ebben az időszakban harmadszor maradt pont nélkül.

A tabellát vezető Békéscsabához hasonlóan – amely a keddi játéknapon gyűjtötte be a három pontot – hazai pályán nyert a második, illetve harmadik helyen álló, a Gyirmót és a Kaposvár.

SOROKSÁR SC–BUDAÖRSI SC 1–2 (1–1)

Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Szert Balázs, Szilágyi Norbert)

SOROKSÁR: Kovács D. – Gárdos, Gyömbér, Szpirulisz, Valencsik – Huszák, Derekas (Pál A., 91.) Tamási Zs. (Lőrinczy, 73.) – Albert Á., Orosz (Lakatos I., 73.), Kundrák. Vezetőedző: Lipcsei Péter

BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Fényes, Tányéros, Ódé – Czvitkovics, Kesztyűs, Lengyel B. (Fejős, 80.) – Sajbán Máté, Végh G. (Fodor, 61.), Csiki (Csobánki, 91.).Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Tamási Zs. (1–0) a 18., Tányéros (1–1) a 40., Tányéros (1–2) a 88. percben

Kiállítva: Albert (második sárga lap után) a 63. percben

 


Lipcsei Péter:
Vezetésünk után három hiba előzte meg a vendégek egyenlítő gólját. A második félidő nagyon kiegyenlített volt, Albert Ádám kiállítása után pedig már elfogadtam volna a döntetlent.

Bognár György: Szoros mérkőzésre, döntetlen körüli eredményre számítottam. A kiállítás révén nagy előnyt kaptunk, s ezzel éltünk is. Sérülése után Czvitkovics Péter, Lengyel Béla és Csiki Norbert lassan visszanyeri a megfelelő erőnlétét, s ez meg is látszik a játékunkon.

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 9. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-BSS Monor 1-0 (0-0)
Kaposvári Rákóczi FC-BFC Siófok 1-0 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus FC-Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-1)
Gyirmót FC Győr-Credobus Mosonmagyaróvár 2-0 (1-0)
Budafoki MTE-Kazincbarcikai BSC FC 0-0
Vác FC-Zalaegerszeg 1-1 (0-0)
Duna Aszfalt Tiszakécske-Vasas FC 1-1 (0-0)
Soroksár SC-Budaörsi SC 1-2 (1-1)
Dorogi FC-Ceglédi VSE 2-1 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre-WKW ETO FC Győr 1-0 (1-0)

 

Az állás: 1. Békéscsaba 20 pont, 2. Gyirmót 18, 3. Kaposvár 18  … 7. Budaörs 14

 

 

(Budaörsi Infó / mti / fotó: bsc1924.com)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.