Nébih: fagyasztott spenótot hívott vissza a Metro

Fagyasztott spenótot hívott vissza és vont ki a forgalomból magas kadmiumtartalom miatt a Metro üzletlánc, a termékből az Európai Unió (EU) több tagállamába, így Magyarországra is szállítottak – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden honlapján.

 

A visszahívott Metro Chef Parajlevél elnevezésű 2,5 kilogrammos kiszerelésű terméket a belga Pasfrost gyártotta 2017. december 15-én, minőségi idejét 2019. december 15-ig őrzi meg, a vonalkódja: 4337182017653.

A Nébih, a bolgár hatóság bejelentése alapján, az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

A hivatal közölte, hogy a Metro az üzleteiben kifüggesztett plakátokon tájékoztatta vásárlóit az intézkedésről és értesítette a hatóságot, Magyarországon a termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.

A Metro közleménye szerint a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol a vételárát visszatérítik. A visszahívásban más márkajelzésű, az áruházláncban forgalomba hozott fagyasztott spenót nem érintett.

A kadmium a természetben csaknem mindenütt előforduló környezeti szennyező anyag, vegyületei erősen mérgezőek. A szervezetben elsősorban a májban és a vesében halmozódik fel, rákkeltő hatású – olvasható a Nébih honlapján.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.