Kerékpáros felvonulás miatt korlátozások lesznek vasárnap Budapesten

Kerékpáros felvonulást rendeznek Budapesten vasárnap egyes fő közlekedési útvonalak, a többi között a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest felé vezető oldala, a budai alsó rakpart és az Andrássy út lezárásával. A Tabánból induló és a Városligetben véget érő rendezvény idején több tömegközlekedési járat útvonala változik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

 

Vasárnap 15 órától 18 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől a Tabán-Krisztina körút-Erzsébet híd-Március 15. tér-pesti alsó rakpart-Népfürdő utca-Árpád híd-Margit sziget központi út-Margit híd-Árpád fejedelem útja-budai alsó rakpart-Döbrentei tér-Attila út-Alagút-Lánchíd-József Attila utca-Andrássy út-Hősök tere-Olof Palme sétány-Zichy Mihály út-Városliget útvonalat – olvasható a közleményben. A lezárt útszakaszokat a kerékpárosok elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a fővárosban ezen a délutánon és estén jelentősen nő a kerékpáros forgalom. A rendezvényhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt érdemes személygépkocsi helyett közösségi közlekedéssel megközelíteni a belvárost.

A kerékpáros felvonulás miatt több közösségi közlekedési járat útvonala változik. A biciklisek elhaladásakor néhány perces korlátozásra kell számítani a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es villamossal, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as trolival, az M3-as metrópótlóval, valamint a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 109-es, a 115-ös és a 230-as busszal utazóknak.

Jelezték azt is: a Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt az Andrássy utat már délelőtt lezárják a forgalom elől. A BKK arra kérte a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK Info oldalon vagy mobilalkalmazásban.

A Magyar Kerékpárosklub az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: több mint tízezer ember jelentkezett a vasárnapi I Bike Budapest bringás felvonulásra, amelynek célja, hogy Budapestből olyan város legyen, ahol a gyerekektől az idősekig bárki biciklire ülhet.

Azt írták, az idei felvonuláson lezárt utakon lehet végigtekerni a város legszebb részein, és jeleznék, hogy szeretnék, ha a felújítás előtt álló Lánchíd, a rakpartok és a Városliget bringázhatóbbá válnának.

Idén először kisgyerekes családoknak is létrehoztak egy rövidített útvonalat. A Liszt Ferenc térről fél 4-kor induló I Bike Mini résztvevői a felvonulás elejéhez csatlakozva, nekik fenntartott sávban érhetik el a Városligetet.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.