Magyarország választott

(Budaörs, 2018. április 9. – Budaörsi Infó) Április 8-án, késő éjjelre végre megismerhette a magyar szavazópolgár a 2018-as országgyűlési választások eredményeit. A jelenlegi kormánypárt ismét bizalmat kapott, ezzel zsinórban a harmadik ciklusát kezdheti meg a Fidesz-KDNP, amely történelmi teljesítmény a rendszerváltozás utáni Magyarországon. Az eredmények kiértékelése politológusi feladat, ennek ellenére mégis kiolvashatóak az adatokból decens ítéletalkotásra alkalmas részek.

 

 

Láthatóan két különböző frekvencián mozog az ország: a világváros Budapest, amely részese a naprakész világunk vérkörének, teljesen más értékrendet és világnézetet képvisel, mint a magyar vidék, ugyanis csak a fővárosban történtek ellenzéki, mondhatni européer sikerek egyéni képviselőválasztásban.

A „narancsba borult ország” üzenete az, hogy a nyugati életminőséget és gazdasági fokozatot elérő főváros kivételével az ország maradék fele a tényeket elhazudó, gyűlöletet és rettegést keltő propaganda fogyasztásra, a személyes kapcsolatokra – és nem a tudásbeli kompetencián alapuló érvényesülésre –, az államszintre emelt nepotizmusra és a helyi földesurak világára tette le voksát.

A szintén rekordot jelentő választási részvétel pedig azt mutatja, hogy a „vízfejnek” csúfolt Budapestet a jelenlegi magyar társadalom nem tekinti se vonzó lehetőségnek, se iránymutatónak, ezzel bizonyosságot téve, hogy számára megfelelő a jelenlegi magyar félbalkáni állapot a maga lerobbant infrastruktúrájával (egészségügy, oktatás), a megosztott társadalommal (ahol az árkokat ássák, nem betemetik), a régióban is leszakadó nemzetgazdasági teljesítmény, a tisztességtelen hatalmi viselkedés.

Úgy tartja minden vallás, hogy az istennek tetsző mód az igazságos és méltányos eljárás, az egyenlő mértékkel mérés, a fegyelmezett és illendő viselkedés. A 2010. óta regnáló kormány önkényesen változtatta meg az Alkotmányt és a választási rendszert, természetesen a saját ízlése szerint.

Április 8. annak volt a kemény tapasztalata, hogy a Fidesz által kreált koordináta-rendszerben nem lehet becsületesen érvényesülni; nem lehet megszorongatni se azt az ellenfelet egy olyan meccsen, aki a játékszabályokat kitalálta.

Az ún. NER csak önmagát tudja felbomlasztani, ahogy a szocializmussal is történt, ez pedig hosszú folyamat.

Tegnap késő éjjel és ma kora hajnalban azért volt Budaörsnek izgulni valója: a mi körzetünkben dőlhetett volna el, hogy elveszíti-e a kormány a 133. mandátumát, amivel éppen megvan neki a parlamenti 2/3. Szél Bernadett az adatok 98.99%-os feldolgozása mellett mindössze 590 szavazattal maradt le a harmadszorra is megválasztott fideszes jelölttől, amely lecsúszott 300 alá is a feldolgozások alatt, tehát nagyon szoros volt a verseny, például a viccpárt képviselőjére adott kevéske szavazatokkal nyerhetett volna (Budaörs 20 körzetéből 19-ben Szél Bernadett nyert – a szerk.).

Ez az a helyzet, amikor a legjobb vicc is átfordul keserűségbe, mert sok fog múlni ezen az abszolút többségen, amin csak a legkevesebbek fognak nevetni.

 

 

Az országgyűlés összetétele 98,5 százalékos szavazati összesítésnél:

 

orszaggyules_osszetetele_98_szazalekos_osszesitesnel_2018_valasztas

 

(Budaörsi Infó / Mendemondász)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.