Budakeszi Járási Hivatal: A budaörsi Kormányablak vezetője jogszerűen nyilatkozott a TV2-nek

(Budaörs, 2018. január 29. – Budaörsi Infó) A budaörsi Kormányablak akkor híresült el, amikor a hivatalban történt eseményről a TV2 televízió 2018. január 19-én este riportot sugárzott Tények c. hírműsorában. A riporttal kapcsolatban a Budakeszi Járási Hivatal válaszolt a Budaörsi Infó kérdéseire. Az eset kapcsán 2018. január 22-én Wittinghoff Tamás polgármester feljelentés tett választási csalás előkészületének gyanúja miatt és közleményt adott ki a sajtónak.

 

 

A budaörsi hivatal vezetőjének riportbeli nyilatkozata szerint egymástól látszólag függetlenül két esetben is arról érdeklődtek a kormányhivatal dolgozóinál, hogyan lehet nagyobb mennyiségű (több ezer) lakcím-bejelentő nyomtatványhoz jutni.

A helyi kormányhivatal felettes szervének a riportban elhangzottakról feltett kérdéseinkre a Budakeszi Járási Hivatal egy-egy lakonikus mondatban válaszolt. Elmondták, hogy a budaörsi Kormányablak vezetője a hatályos jogszabályoknak megfelelően nyilatkozott a TV2-nek az ügyben.

 

VAROSHAZA_OKMANYIRODA (3)

 

Saját jogon, saját kezdeményezésre nyilatkozhat-e a sajtónak bármelyik Kormányablak vezetője?

A Kormányablak vezetője a hatályos jogszabályoknak megfelelően nyilatkozott, a TV2 által készített riportban a tényeket mondta el.

 

Mi a véleményük a TV2 által készített riportról? Lehet bármilyen következménye a Kormányablakok működésére nézve? Terveznek-e szigorításokat esetleg a lakcím bejelentkezéssel vagy mással kapcsolatban?

A jogszabályok szigorítása, illetve módosítása a jogalkotó hatáskörébe tartozik.

 

Van-e bármilyen felelőssége a Budaörsi Önkormányzatnak, ha kiderülne, hogy választási csalást kíséreltek meg Budaörsön a Kormányablakban?

A Választási csalással kapcsolatos felelősség megállapítása nem tartozik a Pest Megyei Kormányhivatal hatáskörébe.

 

Tesznek-e feljelentést az ügyben, hogy bűncselekmény gyanúja merült fel a budaörsi kirendeltségükön – a riport sugalmazása szerint választási csalásé?

Amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel a Pest Megyei Kormányhivatal megteszi a szükséges jogi lépéseket.

 

VAROSHAZA_OKMANYIRODA (4)

 

Az eset kapcsán 2018. január 22-én Wittinghoff Tamás polgármester feljelentés tett választási csalás előkészületének gyanúja miatt és közleményt adott ki a sajtónak.

2018. január 24-én András Tamás r. őrnagy sajtószóvivőtől a Budaörsi Infó megtudta, hogy a polgármester feljelentésével kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentés-kiegészítést rendelt el.

A Budaörsi Infó megkeresésére Wittinghoff Tamás polgármester elmondta, hogy hozzá sem írásban, sem szóban nem érkezett semmilyen megkeresés a rendőrségtől az ügyben.

 

A riportban nyilatkozó vezetőnek – nem az esettel szoros összefüggésben – feltett korábbi kérdéseinkre a Budakeszi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya ún. „szakmai válaszait” kaptuk meg a nevében. Erről a linkre kattintva tudhatnak meg többet.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.