10 éves a Budaörsi Infó

(Budaörs, 2018. január 23. – Budaörsi Infó) Amikor 2008-ban elindult a Budaörsi Infó, még mi sem gondoltuk volna, hogy egy akkor hiánypótló hirdetési újságból tíz év elmúltával egy olyan ismert, 10 000 példányban megjelenő városi közéleti lapot sikerül kialakítani, ami méltán vált meghatározó erejű információs forrássá a város életében hírportálunkkal, a Budaörsi Infó Online-nal egyetemben.

 

Az elmúlt tíz év elég volt arra, hogy rendszeres együttműködést alakítsunk ki a helyi szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal, közösségekkel. A sokszínű városi programokról minden információt megtalálnak naponta többször is frissülő hírportálunkon.

Híreink a budaörsieknek szólnak, viszont nem csak és kizárólag Budaörsről. Arra törekszünk, hogy a városunkat érintő országos ügyekről és a közérdekű tudnivalókról is folyamatosan tájékoztassunk. Sokféle, rendszeresen megjelenő cikk-sorozatunkat már várják és keresik olvasóink. Ilyenek például a havonta megjelenő „A közjegyző segít” szakmai anyagaink vagy a kigyűjtött aktuális pályázati lehetőségeket felvonultatóPályáz(z)atok! rovat.

Mindezek mellett szoros együttműködést alakítottunk ki a helyi buszközlekedést bonyolító céggel, így az utasok azonnali információt kaphatnak arról, hogy ha bármilyen forgalmi rend változás várható az utakon. Budaörs Város Önkormányzatával szintén aktív kapcsolatot alakítottunk ki. Minden képviselő-testületi ülésen személyesen részt veszünk, és az önkormányzati híreket közzétételüket követően megosztjuk követőinkkel.

 

17_04_26_kepviselotestulet (2)

 

Szerkesztőségünk az elmúlt 10 évben arra törekedett, hogy ne csak és kizárólag híreket, tényeket és véleményeket közöljön, hanem igyekeztünk kivenni a részünket a közösségépítő programokból is.

A Föld Napján együtt tekertünk a tisztább környezetért, Karácsonykor pedig adománygyűjtéssel segítettünk a rászoruló gyerekeken. Indítottunk egy Médiakommandó elnevezésű szakkört, ahol fiatalokat vezettünk be az újságírás rejtelmeibe, akik a kurzust követően a Csiki Pihenőkertben megrendezésre kerülő nyári médiatáborban mutathatták be tudásukat.

 

16_mediakommando_csiki_tabor (11)

 

A fiatalok támogatására nagy hangsúlyt fektetünk, és a budaörsi kortárssegítő csoport programjainak aktív részesei és hirdetői voltunk és vagyunk. Itt megemlíthetjük a Hősök tere projektet, a Mosolycetlizést vagy a Kössünk sálat minden fára akciójukat is. Ezekről az eseményekről nem csupán fényképes beszámolót készítettünk, hanem a helyszínről élőben be is jelentkeztünk a közösségi média segítségével. 2017-es évben így már nem csupán írásos és képes összefoglalókat láthattak tőlünk olvasóink, hanem élő videós formában is nyomon követhették az eseményeket. Ennek az újításnak köszönhetően a helyi rendezvényekről azonnal tudtunk tudósítani.

Videóinkat a visszajelzések szerint kedveli és várja a több mint 12 000 főt számláló internetes követőtáborunk.

 

17_10_25_mosolycetli (12)

 

Budaörs minden nagy fesztiválján, az Idesüss Budaörs Napján a Budaörs Fesztiválon, a MiniFeszten és a Budaörsi Adventen is jelen voltunk és természetesen „élőben” is bejelentkeztünk. A szórakoztató programok mellett természetesen a kiállítás megnyitók és alapkő-letételek vagy sajtótájékoztatók sem maradhattak ki.

 

17_12_23_adventi (1)

 

Mindezek mellett a Budaörsi Infó hívta fel a figyelmet először – egy feltáró riporton keresztül – az országos jelentőségű budaörsi vitorlázórepülőgép-emlékmű siralmas állapotára. Ennek következményeként 2017 folyamán repülőgépes szervezetekkel karöltve megtörtént a Farkashegyen lévő vitorlázórepülőgép-emlékmű felújítása és átadása. Munkánkkal és a teljes projekt folyamatos koordinálásával hozzájárultunk egy olyan fontos repüléstörténeti emlékmű helyreállításához, amely országos hírnevet hozott városunknak.

 

17_10_21_EMLEKMUAVATAS (24)

 

A 2018-as évet tekintve is rengeteg tervvel és lelkesedéssel készülünk. 2018 októberében a budaörsi Városházán egy kiállítás keretén belül szeretnénk ismertetni önökkel az elmúlt 10 évünk munkájának néhány kiragadott szegmensét. Egy olyan különleges programmal készülünk, ami feleleveníti Budaörs elmúlt 10 évét.

 

Tartsanak velünk 2018-ban is!

 

A BUDAÖRSI INFÓ CSAPATA

 

(Cikkünk a Budaörsi Infó 2018. januári számában jelent meg nyomtatásban.)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.