Pingpong Napja Budaörsön

(Budaörs, 2018. január 18. – Budaörsi Infó)  A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya 2018. január 13-án megrendezte a Budaörsi Pingpong Napja rendezvényt. A program két részből állt, délelőtt hagyományosan megrendezésre kerülő Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságára került sor.

 

 

A versenyen nevezési díj nem volt, remek küzdelmek viszont igen, ráadásul a résztvevők a mérkőzések közötti szünetekben nézhették és tanulhattak az esti ETTU Kupa mérkőzésre rövid délelőtti edzéssel készülő francia és magyar csapatoktól.

Az amatőr bajnokság díjátadása már az esti program kezdetét jelentette, melynek köszönhetően a versenyen indulók közül sokan megnézték a Budaörsi 2i SC – Etival Clairefontaine ASRTT meccset.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el (a visszavágó január 26-án, pénteken lesz Franciaországban), így a hazai meccsen a budaörsi csapat célja a győzelem volt, annak ellenére, hogy az ellenfél csak idegenlégiósokkal állt fel, míg a Budaörsi 2i SC hagyományosan magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet nemzetközi szinten is. A csapat és a vezetés első számú elvárása az volt, hogy mindenki kihozza magából a maximumot, ami bátran kijelenthető, hogy sikerült.

A több mint 3 órás összecsapás első felvonásaként Pergel Szandra legyőzte román ellenfelét, majd a francia csapat portugál kínaija Nagyváradi Mercédeszt. 1:1-es állásnál Fazekas Mária újból megmutatta, hogy milyen klasszis teljesítményre képes védekező stílusú játékosokkal szemben és rendkívül látványos mérkőzésen 3:2 arányban győzött az orosz Dolgikh ellen, vezetéshez juttatva ezzel a csapatot.

A portugál kínai meggyőző játékkal egyenlített Pergel Szandra elleni győzelmével, a döntés az 5. mérkőzésre maradt. A szakvezetés taktikai és játékstílus miatti okokból, előre eltervezett cserét hajtott végre, így Varga Tímea lépett az asztalhoz a román Iacob ellen.

Timi 2:1-re is vezetett, azonban a végjátékot a román játékos bírta jobban, így a francia csapat 3:2-re győzött. A nézők rendkívül színvonalas, nagy csatát hozó sporteseményt láthattak, ahol nagyon kevés hiányzott a bravúros győzelemhez.

A BSC csapata megpróbálja a visszavágón kiharcolni a továbbjutást, ami nagyon nehéz lesz.

Összességében a Budaörsi Pingpong Napja rendezvény sikeresen zárult.

 

pingpong (1)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.