Évértékelő – Molnár Gábor: Elsődleges feladatunknak tartjuk, hogy biztosítsuk Budaörs folyamatos és fenntartható fejlődését

(Budaörs, 2018. január 17,-  Budaörsi Infó) A helyi politikai szervezetek vezetőit ebben az évben is arra kértük, hogy értékeljék az elmúlt évben végzett munkájukat és ismertessék velünk jövőbeli terveiket. Nagy Sándor András, a Fidesz leváltott majd újraválasztott helyi elnöke írásban jelezte szerkesztőségünk számára, hogy nem kíván élni ezzel a lehetőséggel. A beszámolók a januári Budaörsi Infó nyomtatott számában jelentek meg.

 

 

Molnár Gábor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) beszámolója: 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület egy nagyon határozott céllal alakult civil szervezet. Elsődleges feladatunknak tartjuk, hogy biztosítsuk Budaörs folyamatos és fenntartható fejlődését. Nem véletlen a névválasztásunk.

Nagyon jó érzés volt, amikor ehhez komoly támogatást kaptunk az itt élőktől a választás során, ám ez egyben nagy felelősség is.

Ebben az évben sem volt könnyű feladatunk, de szerencsére ezt a városunkban élők nem érzékelték.

Sikerült ugyanis minden tekintetben megőriznünk az eddig elért színvonalat. A szolgáltatásaink és intézményeink ugyanolyan jól működnek, mint eddig. És emellett még sok mindennel gyarapodtunk is.

A látható, felszíni fejlesztések mellett épp a napokban fejeződött be az a szennyvízhálózati korszerűsítés, melynek eredményeképpen ma már nem a budaörsi befogadóba folyik a tisztított szennyvíz. Az uniós forrásból megvalósult beruházást Budapesttel közösen valósítottuk meg. Mostantól a tőlünk származó szennyvíz a 21 század igényeit kielégítő csepeli telepre kerül, ahonnan tisztítás után közvetlenül a Dunába folyik. Környezetvédelmi szempontból óriási lépés ez Budaörs számára.

Mivel képviselőinket egyéni körzetekben választották meg, valamennyien aktívan tartjuk a kapcsolatot választóinkkal. Igyekszünk minden problémát közvetíteni az önkormányzat felé, és a jelzések többségét rövid időn belül orvosolni is.

A nehézségek ellenére a szociális ellátórendszerünk sem gyengült meg.

Budaörs éppen azzal vívott ki megbecsülést magának az országban, hogy a fejlettsége mellett sokszínű, toleráns, többségében egymásra odafigyelő, szociálisan érzékeny és szolidáris emberek lakják.

Nem véletlen, s nem csupán az önkormányzaton múlik, hogy nálunk eddig nem voltak szomorú halálesetek a téli fagyok kapcsán. Ezúton is szeretnék kérni mindenkit, s nem csak a karácsonyra való tekintettel, ha bárki olyat észlel, ahol segítségre lehet szükség, kérem, jelezzék az önkormányzat felé.

Budaörsöt sokan tartják egyfajta szigetnek, amely képes megvédeni magát számtalan rossz tendenciától.

 

varoshaza_budaors_este_2017jun

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.