Viszlát 2017! Hello 2018! – Megvalósulhat az álom, hogy a PostART Budaörs egyik fontos kulturális helyszíne legyen

(Budaörs, 2018. január 6. – Budaörsi Infó) Évértékelő sorozatunkat tovább folytatjuk. Cikkünkben a PostART kulturális színtér vezetőinek beszámolóját olvashatják. Hírportálunkon a 2017-es évben rendszeresen beszámoltunk rendezvényeikről, és élő közvetítésekkel mutattuk be a különböző programjaikat.

 

 

Selmeczi Ágnes és Kovács Richárd a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a PostART kulturális színtér 2017-ben a teljes 2. évadát élte végig, sok-sok örömmel, munkával, új kapcsolattal, rendkívül sok csodálatos muzsikussal, képzőművésszel, színésszel, alkotóval.

“Megvalósul lassan az álmunk, hogy a PostART Budaörs egyik fontos kulturális helyszíne legyen. A nálunk helyet kapott egyesületekkel, alkotókkal pezsgő közösséget teremtettünk. Fő célunk, a közösségi tér létrehozása megvalósult: sokan keresnek bennünket, hogy eltöltsenek itt pár órát akár munkával, akár szórakozással. Önfenntartó létünknek köszönhetően sok segítő csatlakozott hozzánk, akiknek köszönhetően tudunk működni, üzemelni.

2017-ben nálunk adott koncertet a csodálatos Fábián Juli, Lakatos György, Gerendás Péter, Akkezdet Phiai, Platon Karataev, Mary PopKids, DLRM, Kodachrome, Simon Attila, Meybahar, Felső Tízezer, Acquaraggia duo, Szabó Benedek és a Galaxisok, Syrius Legacy, Fekete Jenő és Horváth Misi, Nemes Zoltán, Takáts Eszter, Sárközi Edina, Freedom Cafe, Hajdu Klára és Oláh Krisztián. Perro Azul, Uknow duo, Sofia és bandája…

 

 

17_05_05_budaorsfesztival_2nap (1)

 

budaors_fesztival_2017_1nap (8)

 

Nagyszerű színházi előadások, kiállítások, könyvbemutatók tanúi lehettünk:

Scherer Péterrel, Csuja Imrével, Bach Mátéval, Izsó Zitával, Győrfi Andrással, Szabó Kimmel Tamással, a Múzs-Art Társulattal. A Perkaland, a Budaörsi dobkör örömzenélései, fejlesztő foglalkozásai egyre népszerűbbek nemcsak a felnőttek körében…

…mindez itt történt nálunk, amire nagyon büszkék vagyunk!

A sor nem teljes, mert még sok-sok közreműködő művész volt jelen, akik rengeteg felejthetetlen pillanatot szereztek nekünk és vendégeinknek.

 

 

17_12_10_adventr (10)

 

Az országosan is elismert Budaörs Fesztivál eseményeinek helyet adtunk, valamint megvalósítottuk az első önálló finanszírozású 2 napos Minifesztünket. Harmadik alkalommal került megrendezésre a PostART Market, a legnagyobb beltéri különleges kézműves termékek vására Budaörsön. 

 

budaorsadvent_3het17 (17)

 

Lassan minden helyiségünk megtelt: Bodnár Gábor egyedülálló hangszer kiállítása ès műhelye mellett a Borarti Alkotó Műhely, Endrődi Ági, Tövispataki Bea és a gyerekek próbái, előadásai, Győrfi András festőművész műterme, valamint kialakítás alatt van egy újabb különleges funkciót ellátó helyiség is.

budaorsiadvent2nap (3)

Remélem a következő év, 2018 sem fog csalódást okozni senkinek, sok új programmal, meglepetéssel készülünk a következő évre. Hamarosan újra PostART Quiz, folytatódnak akusztikus koncertjeink – januárban a SoFeat duo Karikó Zsófi és Kiss Péter), visszatér hosszú külföldi munkájából a Strings of the streets, majd a Három királyok címmel Derzsi György, Vadkerti Imre és Kovács Koppány ad koncertet nálunk, jön Simon Attila egyszemélyes színházával: most Rahmanyinov estjét mutatja be. Februárban az 50 éves Led Zeppelin tiszteletére ad koncertet a Lead Zeppelin zenekar. 2018-tól havi rendszerességgel a Budaörsi Olvasókör is beköltözik Szalonunkba.

Közösségépítő törekvéseink ereje kulturális missziónkban rejlik: helyet adunk a művészetek, a kultúra különböző ágaiban tevékenykedő csoportoknak, egyéni produkcióknak, biztosítjuk számukra a megjelenés lehetőségét, felkaroljuk a fiatal tehetségeket, ezzel segítve őket, hogy minél nagyobb nyilvánossághoz jussanak.

Sok minden történt még falainkon belül, kívül: megépült a rég áhított gyalogos bejárat a körforgalom felől: azóta kinyílt a világ a PostART udvarára! Kerthelyiségünk nagy sikert aratott a tavaszi-nyári-őszi időszakban, sokan szerették akusztikus koncertjeinket.

 

17_06_24_minifeszt (10)

 

17_06_24_minifeszt (11)

 

Indultunk a Tiszta, virágos Budaörsért pályázaton: örömmel ültettünk be minden létező edényt az udvarunkban, hogy ezáltal a régi, kopár autóparkolóból egy hangulatos, gyertyafényes, virágzó kertet varázsoljunk. Két fát is ültettünk: egyiket a Születés hete rendezvénysorozat keretein belül a Babagenetika Egyesülettel, másikat a Föld Napja Alapítvánnyal közösen.

faultetes_17_05_09_babagenetika (3)

 

faultetes_17_05_09_babagenetika (4)

 

Reméljük a következő évben még több kulturális eseménynek adhatunk otthont, megvalósulnak rég tervezett új programjaink!

Köszönjük a közönségünknek a sok tapsot, ölelést, jó szót – ez visz minket előre, ez ad energiát számunkra!
Izgalmas munka folyik a PostART – on, aminek öröm részese lenni: kérünk, tartsatok velünk ebben az évben is!”

 

 

 

 

Az évértékelő sorozat korábbi része:

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.