Mostantól a korszerű csepeli víztisztítóba kerül Budaörs szennyvize

(Budaörs, 2017. december 12. – Budaörsi Infó) Elkészült Budaörsön a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ V) projekt részeként megvalósult főgyűjtőcsatorna, így mostantól a legmodernebb technológiával működő csepeli víztisztítóba kerül városunk szennyvize.

 

 

Megépült a BKISZ-projekt keretén belül a budapesti dél-budai gyűjtőrendszerbe, és ezen keresztül a modern, harmadik tisztítási fokozattal működő Csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre vezető főgyűjtőcsatorna, amelynek jelenleg folyik az üzempróbája. Ezzel egyidejűleg megszűnt a meglévő budaörsi szennyvíztisztító telep, amelynek területén egy új átemelőt építettek, valamint a repülőtéri szennyvízátemelő telepet is korszerűsítették.

Emellett mintegy 1700 folyóméter nyomócső és 28.000 folyóméter gravitációs csatorna is épült Budaörs és Törökbálint területén.

A fővárosi rendszerhez történő csatlakozás Budaörs és Budapest közigazgatási határán, a dél-budai főgyűjtőcsatorna felső szakaszánál történt meg, folyamatos – minőségi és mennyiségi – ellenőrzés mellett.

A budaörsi beruházás költsége közel 900 millió forint, amelynek 83%-a uniós támogatásból érkezik. A 17%-os önerőt Magyarország központi költségvetése állja.

Budaörs a fővárossal közösen valósítja meg a BKISZ-projektet, amely 2019-ben zárul le teljesen, de a legfontosabb budaörsi feladatok ezzel megvalósultak.

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.