December közepétől vehető igénybe a startup-befektetői adókedvezmény

A startup vállakozások beruházói, az úgynevezett angyalbefektetők számára a december 9-én hatályba lépő kormányrendelet teremti meg az adóalap-kedvezmény igénylésének keretfeltételeit – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

 

Ismertették, hogy az érintett vállalkozások társasági adójának alapja a startupokban szerzett részesedésük bekerülési értékével csökkenthető. A kedvezmény igénybe vételéhez mind a startupnak, mind az angyalbefektetőnek kérnie kell nyilvántartásba vételét a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A hivatali eljárás elektronikusan intézhető és díjmentes.

A közlemény kiemeli, hogy a kormány Magyarország Digitális Startup Stratégiájának (DSS) keretében döntött az angyalbefektetők adókedvezményéről. Hozzátették, hogy a digitális fejlesztési irányait meghatározó stratégiák – a DSS mellett Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (DOS), Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS), valamint Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája (DES) – végrehajtása már elkezdődött, emellett jövőre 5 százalékra csökken az internet áfája.

A Digitális Jólét Program (DJP) segítségével mindenki előrébb léphet a digitális felkészültségben, Magyarország pedig Európa élvonalába kerülhet – áll a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.