Megerősített szolgálattal készül a máltai szeretetszolgálat az idei télre

Megerősített szolgálattal és a hajléktalanok előtt szükség esetén megnyitható szállásokkal készül az idei télre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – mondta a szervezet budapesti intézményvezetője kedden az M1 aktuális csatornának. 

 

Biró Péter hozzátette: a hajléktalanellátásban szerdától, november 1-jétől számítják a téli időszakot április 30-ig. Elindul a krízisautó szolgáltatásuk, több százan vesznek részt a szeretetszolgálat munkájában és hat helyszínen nyújtanak mintegy háromszáz ember befogadására alkalmas szálláslehetőséget.

Ismertette: szervezetük a főváros budai oldalán nyújtja szolgáltatásait, de a pesti oldalon is vannak gyakorlott hajléktalanellátó szervezetek.

Az intézményvezető elsődlegesnek nevezte a közterületen élők szálláshelyek felé terelését, hogy ezzel is minimalizálják a krízishelyzetek kialakulását. Hozzátette: csak becslések állnak rendelkezésre arról, hogy hány hajléktalan élhet Budapesten, ez a szám 8-10 ezer körülire tehető. A Fővárosi Önkormányzattal jó együttműködésben vannak, szükség esetén további szálláshelyeket tudnak megnyitni és el tudják látni az érintetteket – mondta.  MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.