Tovább épül a Tópart projekt – 55 ezer fát, cserjét és bokrot is telepítettek

Tovább épül a válság miatt félbehagyott Tópart projekt az M0-M1-M7 autópályák által határolt területen, a szerkezetkész komplexum befejezésére mintegy 50 milliárd forintot fordít a fejlesztő Útnet Építő Kft. – tájékozatta a társaság az MTI-t.

 

A 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Útnet a Lavinamix csoport tagjaként a korábbi fejlesztőnek végezte a betonozási munkálatokat, és felszámolási eljárás során jutott az ingatlan tulajdonjogához.

A 180 hektáros, tóparti területen az első ütemben 210 lakás adnak át 2018 második negyedévében, valamint 15 ezer négyzetméternyi irodát és 5000 négyzetméternyi kereskedelmi létesítményt. A második ütemben, 2019-ig újabb 140 lakást fejeznek be. A lakások átlagos négyzetméterára 505 ezer forint – írták.

Néhány héttel ezelőtt indult a projekt lakásainak előértékesítése, a teljes lakásszám csaknem 15 százalékára már érkezett regisztráció, illetve már el is keltek lakások – közölték.

A tervek szerint a területen nyitott és zárt parkolókat, kulturális és sportolási lehetőségeket, kávézókat, éttermeket, szállodát, konferenciaközpontot, valamint két óvodát is kialakítanak.

A megközelíthetőség érdekében a beruházó jelentős fejlesztéseket hajtott végre, kiépített több saját autópálya-lehajtót, illetve a területen belül épült belső úthálózat. Budapestről, a 4-es metró kelenföldi végállomásától pedig közvetlen buszjárat közlekedik jövő tavasztól a Tóparkba.

A közlemény szerint a területre 55 ezer fát, cserjét és bokrot is telepítettek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.