A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár aktuális könyvajánlata

(Budaörs, 2017. május 11. – Budaörsi Infó) A budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár aktuális könyvajánlatát a cikkünkben olvashatják.

 

 

A Városi Könyvtár felnőtt könyvtárának újdonságaiból:

1. Jordan Ellenberg: Hogy ne tévedjünk
2. Thuróczy Gergely (szerk.): A megtalált tragédia – Rejtő Jenő emlékére
3. Balázs Eszter – Phil Casoar: Budapest hősei
4. Lesley Pearse: Titkok utcája
5. Ian Caldwell: Az ötödik evangélium
6. Julie Murphy: Dumplin’ – Így kerek az élet

 

 

Jordan Ellenberg: Hogy ne tévedjünk – A mindennapi élet rejtett matematikája

Az iskolában tanított matematika, vélik sokan, unalmas szabálygyűjtemény. Jordan Ellenberg könyvében rámutat, mennyire helytelen ez a felfogás: mert csináljunk bármit, ahhoz a matematikának köze van, sőt a matematika azt is megláttatja velünk, milyen struktúrák húzódnak meg a mindennapi élet rendetlen, zűrzavaros felszíne alatt.

Mennyivel korábban célszerű kimenni indulás előtt a repülőtérre? Valójában mit árul el a közvélemény-kutatás? Milyen lottózási módszer vezet a legbiztosabban a meggazdagodáshoz? A Hogy ne tévedjünk megdöbbentő felfedezésekre világít rá egyes-egyedül a matematikus módszerével, de nem a matematikusok által használt szaknyelven. Ellenberg könnyedén vezeti végig gondolatain a laikus olvasót a választási eredményektől a nyálkagombán át az általános iskolai aritmetikáig. A Hogy ne tévedjünk ragyogó utazás a matematika világában, egyszersmind hozzásegíti az olvasót, hogy jobb gondolkodóvá váljék.

 

hogyne

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.