Csak 1 perc figyelem – Támogassa a budaörsi civileket!

(Budaörs, 2017. április 13. – Budaörsi Infó/NAV) Betegek gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben az adózóktól csak néhány perc figyelmet igényel a felajánlás.

 

 

A NAV mindjárt az új szja-bevallási felület kezdőoldalán feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó 1+1 százalékáról azért, hogy minél többen a lehető legegyszerűbben támogathassanak számukra szimpatikus civil szervezetet, egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot.

Ettől az évtől az szja-bevallás elkészítésével már nem kell foglalkozni, hiszen mintegy négymillió embernek készít bevallási tervezetet a NAV. Ezzel is egyszerűsödik az adózók dolga, így a felajánlásra több figyelem juthat.

A civil szervezetek egyébként már hirdetik a társadalom számára fontos és hasznos célokat, amelyeket bárki támogathat, aki Magyarországon jövedelemadózik.

Az e-szja rendszerében az 1+1% felajánlásáról idén is csak úgy, mint az elmúlt években, május 22-éig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Még azok is rendelkezhetnek, akik már véglegesítették bevallási tervezetüket vagy bevallásukat munkáltatójuk közreműködésével nyújtják be.

A NAV honlapján és az új szja-bevallási felületen is valamennyi kedvezményezett, támogatható civil szervezet illetve egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat megtalálható. Felajánlásokat kizárólag a listákon szereplő kedvezményezettek kaphatnak, vagyis azok a civil szervezetek, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek, valamint a technikai számmal rendelkező egyházak és kiemelt költségvetési előirányzat.

A felajánlók dönthetnek a rendelkező nyilatkozaton arról is, hogy ha a civil kedvezményezett kéri, a NAV közölheti-e nevüket, címüket és elektronikus levelezési címüket. A kedvezményezett ezeket az adatokat (5 évig) kizárólag közhasznú célú kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatja.

 

 

Tanulmányozza a listát és döntsön úgy, hogy az adója 1%-ával budaörsi civil szervezetet támogat!
 

A XXI. sz. Magyar Drámájáért Alapítvány
adószám: 18676226-2-13
http://magyardrama.webnode.hu/

 

Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete (Budaörsi Állatmenhely)
adószám: 18693180-1-13
weboldal: www.budaorsiallatmenhely.hu
 

Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete
adószám: 18711389-1-13
www.bulake.hu

 

Budai Fitness Suli Sportegyesület
Adószám:18721711-1-13.
Az egyesület 2008 óta működik Budaörsön gyerekfitnesszel és időstornával foglalkozik. 2010 óta működteti az önkormányzattal közösen az ingyenes nyugdíjas tornát minden hétfőn 10 órától. A gyerekek edzése minden délután a Baross utca 52-ben található termünkben van.

 

Budaörsi „Cseperedő” Óvodás Gyermekekért Alapítvány
Adószám:18669639-1-13
www.zippel-zappel.hu

Alapítványunk célja: nyelvoktatás, elsősorban a német nyelv fejlesztése, a német nemzetiségi hagyományok őrzése és a néptánc foglalkozások támogatása. Az óvodakert parkosítása, az udvari játékok bővítése. A gyermekek egészséges és sportos életmódra nevelésének elősegítése a gyógytestnevelés bevezetésével. Az óvónők továbbképzésének segítése, speciális szakmai fejlesztőeszközök beszerzése. Céljainkat az óvoda nevelőtestületével és a szülői közösséggel karöltve valósítjuk meg. Családi programok szervezésével, a családtagok bevonásával segítjük elő az ismeretek otthoni tevékenységekbe való beépülését, a hagyományok újbóli meggyökeresedésének lehetőségét.

 

Budaörsi Diák Sportegyesület
Adószám : 19169022-1-13

A Budaörsi Diák Sportegyesület (BDSE) közhasznú egyesület; a város legnagyobb létszámú sportegyesülete. Nyolc szakosztályában (aerobik, atlétika, futsal, kosárlabda, ritmikus sportgimnasztika, röplabda, természetjárás, úszás) több mint 500 budaörsi tanuló sportol.

 

Budaörsi Kesjár Csaba Iskoláért Alapítvány
Adószám: 18665257-1-13
www.kesjarcsabaiskola.hu

 

Budaörs és Kistérsége Mentéséért Alapítvány
Adószám: 18713563-1-13
www.budaorsmentok.hu.

 

Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Adószám: 18667400-1-13
www.budaorsote.hu

 

Budaörsi Törökugrató Polgárőrség
adószámát: 18726194-1-13

Tevékenységük: Budaörsön a Törökugrató és a Csíki terület (Szivárvány utcától nyugatra eső terület) közbiztonságának fokozott védelme, valamint nagyobb városi rendezvények biztosításába besegítés a rendőrség számára.
 

Budaörsi Szabadidő és Versenysport Egyesület
adószám: 18723971-1-13
www.gongfu.hu

 

Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, Egyesület – ÉMNÖSZ
adószámát: 18161399-1-13
www.emnosz.hu

Az ÉMNÖSZ a Pest, Heves és Nógrád megyei németség érdekképviseleti szervezete, mely kistérségi és regionális projekteket szervez a németség kultúrájának, hagyományainak ápolása, továbbörökítése, az anyanyelv és dialektusainak megőrzése céljából. Ennek érdekében ifjúsági versenyeket és szakmai napokat szervez.

 

Fenyves Kuckó Gyermek Alapítvány
2040. Budaörs Csillag u. 1.
adószám:  18710694 – 1 – 13
www.fenyveskucko.hu

Alapítványunk 5-14 éves, tanulási problémás vagy azzal veszélyeztetett, gyermekek képességfejlesztésével foglalkozik.

 

Goldtimer Alapítvány
adószám: 18014235-2-13
www.goldtimer.hu
tevékenysége: A magyar repülés történeti repülőgépek felújítása, repülő képessé tétele, karbantartása, üzemeltetése. A magyar repülés történetéhez tartozó muzeális értékű gépek felkutatása és újjáépítése

 

Halmay Gyermek- és Családsegítő Alapítvány
adószám: 18097209-1-13
tevékenysége: segíti a hátrányos vagy sérült gyermekek egészséges testi-lelki- szellemi fejlődését. Szakemberek közreműködésével és a drámapedagógia eszközeivel fejleszti, támogatja a gyerekek sikeres szocializációját. Kettőpontnulla Alternatív Iskola létrehozása.

 

Illyéses Diákokért Alapítvány
Adószám: 18620191-1-13
A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium oktatási-nevelési programját, rendezvényeit, tehetséges diákjait hivatott támogatni eszközök, nevezési díjak, programok finanszírozásával, ösztöndíjak odaítélésével.

 

Német Kulturális Egyesület Budaörs
Adószám:  18722688-1-13
Tevékenységük: Az egyesület legfőbb célja a magyarországi németség, ill. azon belül elsősorban a városban és környékén élő német származású lakosok anyanyelvének és identitásának – önazonosság tudatának – megőrzése, fejlesztése, ápolása. Az egyesületi tevékenység keretében a hivatalos és társalgási nyelv a német. Törzsasztal keretében ismeretterjesztő előadásokat szervezünk történelmi és nemzetiség-politikai témákkal, felelevenítjük a helyi és környékbeli  hagyományokat, szoros kapcsolatot kívánunk kiépíteni a hasonló célokért munkálkodó belföldi és külföldi egyesületekkel.

 

Magyar Történelmi Szalon
Adószám: 18697380-1-13

 

Pro Ecclesia Budaörs Alapítvány
adószáma: 19182315-1-13
A Budaörsi Református Egyházközség hitéletének segítése, ezen belül kiemelten a családok segítése és az időskorúak gondozása.

 

Örs Íjász Klub
adószámát: 18716274-1-13
http://www.orsijaszklub.hu/   A budaörsi Örs Íjász Klub az íjászat minden formájának bemutatásával és oktatásával foglalkozik, kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Klubban lehetőség van az íjászatot, mint kikapcsolódást űzni, de edzőink tapasztalata garancia arra is, hogy a kellően eltökéltek versenyszerűen is sportolhassanak ebben a sportágban.

 

Sapszon Ferenc Zenei Örökségéért Egyesület
Adószám: 18598951-1-13
Egyesületi névválasztásunkkal is arra utalunk, hogy a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus alapító és örökös karnagyának, Sapszon Ferencnek a munkáját, zenei örökségét viszi tovább.
honlapunk: www.budaorsisapszonferenckorus.hu vagy www.bsfk.hu

 

Széll Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18684704-1-41
A Széll Kulturális Egyesület –Budaörs Néptáncegyüttes 1999-es megalakulása óta számos budaörsi, óbudai, országos és külföldi kulturális rendezvényen jelen van. Munkájuk során több ezer fiatal ismerkedett meg a néptánccal és népzenével.
https://www.facebook.com/szelltanc

 

VADVIRÁG BUDAÖRSI BÖLCSŐDÉKÉRT ALAPÍTVÁNY
Adószáma: 18710577-1-13
www.bolcsode-budaors.hu/alapitvany.html
 

ZÁSZLÓTUDOMÁNYI ALAPÍTVÁNY
adószám: 18702989-1-13
www.zaszlok.hu

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.