Regisztráltassa kerékpárját!

A kezdeményezés célja a kerékpárlopások megelőzése és hatékonyabb felderítése. A „BikeSafe” szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek.

Ha a kerékpárt ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába.

Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget. A használt kerékpárt vásárlók is megtekinthetik az oldalt és ellenőrizhetik, hogy a nekik eladásra kínált kerékpár lopott-e, így számos kellemetlenségtől kímélhetik meg magukat.

A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. 

 

(Forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.