Sokan kérték sms-ben adóbevallási tervezetük postázását

(Budaörs, 2017. március 15. – Budaörsi Infó/NAV) Eddig 53 ezren kérték Pest megyében a NAV-tól, hogy postázza adóbevallási tervezetüket. Az ügyfélkapuval rendelkezőknek ezt nem kell kérniük, ők március 16-tól online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonról is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatok alapján – idén mintegy 3,8 millió adózónak elkészíti szja-bevallási tervezetét. A bevallási tervezet postázását eddig több mint 33 ezren kértek sms-ben, és 11ezret is meghaladja a NAV honlapján jelentkezők száma. Március 16. után az igénylés már csak személyesen nyújtható be a NAV ügyfélszolgálatain, de aki május 22-ig nyit ügyfélkaput, ugyancsak megtekintheti elektronikusan bevallási tervezetét. Az online felületen március 16-tól jóváhagyható, módosítható a tervezet, és itt is lehet rendelkezni az adó 1+1%-ról is.

Lényeges, hogy mindenki nézze meg ügyfélkapuval hozzáférhető, vagy a postán küldött, esetleg az ügyfélszolgálaton kikérhető tervezetet, mert az adózó felelőssége, hogy pontos legyen a bevallás. Amiről a NAV év közben nem kapott adatot, azzal a jövedelemmel a tervezetet ki kell egészíteni, akár papíralapon, akár az online felületen.

 

(Budaörsi Infó/NAV)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.