Gyermekintézmények és műemlékek pályázhatnak építőanyagra május 3-ig

Idén 16 millió forint értékben pályázhatnak építőanyagra gyermekintézmények és műemlékek a Várépítő pályázat keretében május 3-ig.

A jövő héttől nyújthatják be igényeiket a nettó 16 millió forintnyi építőanyagra és készpénzre azon gyermekintézmények és műemlékek, amelyeknél idén beruházást terveznek. A tetőfelújításhoz, homlokzati hőszigeteléshez és homlokzatképzéshez, gépészeti felújításhoz és beltéri felújításokhoz igényelhető építőanyagokat és szolgáltatást 16 építőanyag-gyártó cég adta össze – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A pályázat teljes keretének több mint fele – nettó 8,5 millió forint – tetőcserép, ereszcsatorna, tetőablak és tetőbevilágító. Emellett idén is lehet kivitelezésre fordítható készpénzre pályázni.

Az Épületszigetelők, Tetőfedő és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ) tagjai idén is kiválasztanak egy nyertest, akinél társadalmi munkában dolgoznak majd a mesteremberek.

A pályázók számára a szervezők Várépítő nyílt napot tartanak március 10-én Budapesten, a Kortárs Építészeti Központban, ahol nem csak a pályázás menetéről, de az igényelhető termékekről is tájékoztatót tartanak.

A pályázat bíráló bizottságának elnöke Vadász György Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, tagjai Nagy-Kálózy Eszter színművész, Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetségének elnöke, Tóth Balázs építész és Beleznay Éva építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze.

A majdnem két évtizede működő Várépítő pályázat 2010-ben éledt újjá. A nettó 70 millió forint értékű felajánlást a zsűri eddig mintegy 100 gyermekintézmény és műemlék között osztotta el.

További információ a www.varepitopalyazat.hu oldalon érhető el.

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.