Asztalitenisz ob – Kosiba és Madarász nyerte a vegyes párost

Kosiba Dániel és Madarász Dóra duója nyerte meg a vegyes párosok versenyét az asztaliteniszezők országos bajnokságán, az Érd Arénában.

 

Ez volt az egyetlen szám, amelyben már a szombati nyitónapon lebonyolították a teljes küzdelmet. A győztes kettősnek négy mérkőzést kellett nyernie a végső diadalig.

A Svédországban légióskodó Kosiba, valamint a Bajnokok Ligája-elődöntős Szekszárdot erősítő Madarász a 32-es főtábla első körében erőnyerő volt, majd a 16 között Medvegy Ákos és Füle Kata kettősét győzte le három szettben úgy, hogy mindössze 11 pontot vesztett. A negyeddöntőben Kriston Dániel és Szvitacs Alexa állt az asztal túloldalán, s ez a meccs is Kosibáék 3-0-s sikerét hozta, majd az elődöntőben a tavaly Nagyváradi Mercédesszel bajnok Nagy Krisztián, illetve a budaörsi Pergel Szandra volt az ellenfél. Ezt az ütközetet 3-1-re nyerte a Kosiba, Madarász páros, s a döntőben is négy szettben diadalmaskodott, mégpedig az Ecseki Nándor, Bálint Bernadett duó ellen. Utóbbi kettős – amelynek tagjai egyformán Németországban játszanak – a legjobb négy között a mezőny két korelnökét, a 48 éves Vitsek Ivánt és hamarosan ugyancsak 48. születésnapját ünneplő Braun Évát múlta felül.

Férfiaknál egyesben az első kört bonyolították le szombaton, nem történt meglepetés – az 1994-ben bajnok Vitsek öt játszmában verte a 2010-ben győztes Muskó Pétert -, míg párosban már a legjobb négy között jár a mezőny, amelyben ott van, igaz más-más pár oldalán, a címvédő Majoros Bence és Szita Márton is.

A nőknél még csak párosban kezdődtek el a főtáblás küzdelmek, az Európa-bajnoki bronzérmes, favorit Madarász, Pergel duó elődöntős, akárcsak  a címvédő Ambrus Krisztina és Nagyváradi Mercédesz, előbbi játékos most erdértes klubtársával, Tóth Katával játszik, utóbbi pedig a hozzá hasonlóan budaörsi Peterman-Varga Tímeával. 

Férfi és női egyesben, illetve párosban vasárnap rendezik a döntőket.

Eredmény:

vegyes páros, döntő:
——————–
Kosiba Dániel, Madarász Dóra (Eslövs, Szekszárd)-Ecseki Nándor, Bálint Bernadett (Ober-Erlenbach, Kolbermoor) 3-1 (8, 7, -10, 8)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.