Válik a Metro a Media Markt-tól

(Budaörs, 2017. február 10. – Budaörsi Infó) Jóváhagyták a részvénytulajdonosok a Metro-csoport kettéválasztását Düsseldorfban tartott közgyűlésükön. De mi lesz a budaörsi Media Markt-al?

 

 

A Metro nagykereskedelmi üzletláncot, a Real hipermarketeket, valamint az elektronikai cikkeket forgalmazó Media Markt és Saturn üzletláncokat üzemeltető német konszern két független vállalatra válik szét.

A nagykereskedelmi üzletlánc és a hipermarket üzletág továbbra is a Metro márkanév alatt működik tovább. Az elektronikai cikkeket forgalmazó üzletág pedig Ceconomy néven európai piacvezető céggé válik a szórakoztató elektronika terén.

Vajon ezt azt jelentheti, hogy a már jól megszokott Media Markt nevet hiába keressük majd a jövőben?

Felkerestük a budaörsi üzletüket hogy megtudjuk, hogy miként érinti vállalkozásukat a döntés és megváltozik-e az elnevezésük, viszont teljes mértékben elzárkóztak a válaszadástól így csak találgathatunk, hogy vajon negatív vagy pozitív változásokat várhatunk.

Amennyiben új információink lesznek, vagy ha azt látjuk, hogy lecserélték a Media Markt feliratot Ceconomy-ra akkor azt megosztjuk önökkel.

 

UPDATE:

A cikkünk megjelenését követően a Média Markt PR ügynökségétől levelet kaptunk, amelybe tudatták, hogy „a döntés kizárólag a műszaki áruházlánc anyavállalatának nevét érinti. A magyarországi áruházak elnevezését nem befolyásolja, azok továbbra is Media Markt név alatt folytatják tevékenységüket.”

 

(Budaörsi Infó/MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.