Happy end az Aeromagazin Facebook-oldalának meghekkelése ügyében

(Budaörs, 2017. január 20.- Budaörsi Infó) Múlt hét végén adtuk hírül, hogy 2017. január 9-én ismeretlenek feltörték az Aeromagazin folyóirat Facebook-oldalát és a nevükben hirdetési kampányt folytattak az Instagrammon, miközben a lapnak nincs is azon a felületen regisztrációja. Sajtos Zoltán, a magazin főszerkesztője a Budaörsi Infónak akkor elmondta, hogy egyre nagyobb összegűre duzzadt a követelésük. A cikk megjelenése óta örömteli fejlemények történtek az ügyben.

 

 

Az Aeromagazin szerkesztősége a Repülőtéri úti irodaházban működik, Budaörs határában.

Sajtos Zoltán főszerkesztő a Facebook oldalán az esetről azt írta meg közösségi oldalán, hogy a profiljuk nevében és arra hivatkozva egy nem létező török divatreklámot promótálnak, amely a beállítások szerint a kattintások után fizet. Rákerestek az admin-felületen a kampányra, amely valóban az Aeromagazin profiljába volt beágyazva. Megpróbálták azt kikapcsolni vagy leállítani, de a Facebook nem engedte a hozzáférést a saját szerkesztői oldalukon – amelynek hivatalosan a főszerkesztő az egyetlen regisztrált belépésre jogosultja – és ennek ellenére nem volt a hirdetés törléséhez jogosítványa és így a kampány megállíthatatlanul ment tovább.

Cikkünk megjelenése után sokan kinyílvánították rosszalló vélemünyüket a közösségi oldallal szemben, ugyanakkor sokan próbáltak jótanáccsal is szolgálni az ügyben.

Kisebb csodánal nevezhető, hogy viszonylag rövid időn belül kedvező fejleményről tudunk beszámolni olvasóinkank, ugyanis 2017. január 20-án adta hírül közösségi oldalán a főszerkesztő, hogy a Facebook és a PayPal is az elvárt módon reagált végül az Aeromagazin admin felületének a meghekkelésével kapcsolatban. Pár nap alatt kivizsgálták a feljelentést és elfogadták a panasztételt. A Facebook visszautalta a jogtalanul levont összegeket, amelyeket a PayPal már teljesített is! A bank is segítőkésznek mutatkozott, ugyanis soron kívül legyártott egy új kártyát teljesen új kártyaszámmal!

Ezek szerint van még remény, vannak még helyek a világon, ahol a rendszerek korrekten, elvárható módon működnek, és az is örömteli, ha a nyilvánosság ereje hasznosan segíthet be egy ilyen ügy megoldásába!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.