“A szép vers egy életen át végigkísér, velünk marad.” – Könyvbemutató a Városi Könyvtárban

(Budaörs, 2016. november 17. – Budaörsi Infó) Demján János verseskötetét 2016. november 16-án mutatták be a a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban.

 

 

Az esemény igazi kulturális kuriózum volt, hisz a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola Pillantás Fotókörének a versek által ihletett egyedi, kötetben szereplő művészi fotóiból egy kiállítás is megtekinthető volt az előadás alatt. A fotókör vezetője Rátkainé Füzér Judit.

 

konnyek_csillognak_a_nap_szemben_konyvbemutato-5

 

A kötet a 2003-ban elhunyt, budaörsi szerző első kötete.

 

konnyek_csillognak_a_nap_szemben_konyvbemutato-2

 

A kötet szerkesztője és kiadója Eller Mária a szerző unokatestvére.

 

konnyek_csillognak_a_nap_szemben_konyvbemutato-3

Eller Mária

 

 

A könyvbemutatót Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere nyitotta meg. A könyv megjelenését a Budaörsi Önkormányzat támogatta.

 

konnyek_csillognak_a_nap_szemben_konyvbemutato-6

 

A könyv borítójáról:

“Demján János a természetben hallható hangokat igyekszik az emberi nyelv segítségével “lekottázni”. Nem véletlen, hogy az előadóművészek gyakran zenésítenek meg híres és kevésbé ismert verseket, hiszen dallamosságuk ez felkínálja, ahogy Demján János írásai is ilyenek. Ami a fülnek széppé teszi a verseket, az gyakran a zeneiség, a kellemes hangzása.

Nagymama, haza, szív, nap, csillag és igen, a soha el nem koptatható szeretet, alighanem a legszebb magyar szavak.

Ezek ebben a kötetben is többször előfordulnak, de a szerző úgy teszi őket egymás mellé és illeszt közéjük más kifejezéseket, hogy régi értelmük új árnyalatot kap.

Versé formálja őket. A saját örömeit és bánatait osztja meg a világgal, és eközben a mi, az olvasók érzéseit adja vissza a leghívebben. Hiszen mi magunk is a sokszor újraolvasott, kedves verseink által tudjuk a magunk belső világát, a gondolatainkat újra értelmezni.

A szép vers egy életen át végigkísér, velünk marad.”

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.