„Zenefelfedező és zeneöröm élménynap” a Városházán

(Budaörs, 2016. november 8. – Budaörsi Infó) Új merész kezdeményezés kel életre innovációk és a kultúra kapcsán Budaörsön. A több mint tíz hangszeren játszó zeneszerző-karmester, nyelvész és kutató Novák Anikó példa nélküli budaörsi rendezvényre hívja az érdeklődőket és családjukat november 12-én.

 

 

A budaörsi SHINE zenei társulást is vezető muzsikus „zenefelfedező és zeneöröm élménynap” indítványának a Városháza ad otthont.

Novák Anikó a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ötlet nem a véletlen műve, folyamatosan értek meg benne egy olyan interaktív esemény és workshop képei, ahol egy család minden tagja tetszés szerint aktívan és nézőként is részt vehet, és ami egy kisgyerek és egy felnőtt számára egyaránt tartalmas élményt ad.

„Örülnék, ha hagyományt teremthetnénk egy olyan egyedi zenei kalandtúra, ugyanakkor mélyen szakmai rendezvény számára, ahol a különlegességek és a játék mellett kiderülhet és megmutatható az is, hogy mit hozhatunk létre együtt.”

Anikó tíz éve kíséri figyelemmel a város zenei életét, együtt dolgozva a zenei intézményekkel és műhelyekkel. A közismert cé- loknál többet szeretne: felhívni a figyelmet a zene, a közös zenélés és a zenetanulás különböző szintű jelentőségére; valamint ezek helyére a szabadidős tevékenységek sorában.

 

Milyen programokat takar a „Zenefelfedező és zeneöröm élménynap”?

„A kisebbek ügyességi, fejlesztő és kreatív kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, megtanulhatnak hétköznapi és nagyon nem hétköznapi(!) tárgyakból hangszereket készíteni. Lesz mesesarok és tudománytár, ahol a hangszerek és hangok csodálatos hatalmáról olvashatnak és hallhatnak az érdeklődők, sőt élőben is megnézhetnek jó párat a világ távoli tájainak különleges hangszerei közül.

Lesz dobshow, mindenki kipróbálhatja a dobokat, a nagyobbak és a felnőttek betekintést nyerhetnek a hangmérnökök óriási felelősséget hordozó varázslói világába. Emellett érdekességeket tudhatnak meg a zene arcairól, önismereti, prevenciós és rekreációs lehetőségeiről; az egészségtudatos élet zenei oldalairól. Az uplifting napot koncert zárja, melynek során lehetőség nyílik az elkészített hangszerek megszólaltatására is, a budaörsi iskolákat képviselő összkar pedig meglepetéssel készül.

A nap minden korosztály számára érdekes és értékes foglalkozásokat és élménylehetőséget szeretne biztosítani. A fiatalok körében várhatóan Fazekas „Drumkiller” András és tanítványai lesznek a legnépszerűbbek, akik bevezetést adnak a dobszerelés világába és a dobjáték alapjaiba.

Az elmélyedést kedvelők számára pedig Orczi Géza, a kiváló zenész és hangszerkészítő mester ízelítő kiállítása számít elsősorban érdeklődésre, melynek keretében a hangszerekről, készítésük fortélyairól mesél. Emellett olvashatnak a Tudománytárban és a Mesesarok folklór anyagában is, megnézhetik Dél-kelet Ázsia hangszercsodáit, előadásokat hallhatnak, és feltehetik kérdéseiket a mindenki számára nyitott fórumon. Az esemény célja a zene emberformáló, rekreációs és közösségi szerepére való rámutatás, mely a kiegyensúlyozottság, az egészség és a folyamatos erőnlét egyik alapja.

Mindez a Gandharvák társadalmi felelősségvállalásának részeként valósul meg. A komplex, minden életkort felölelő, színes állomás-sort felvonultató esemény összefogással valósul meg.

Rendezőtársként és segítőként a zenekarral lesznek barátaik és állandó partnereik, a Városi Ifjúsági Klub, Budaörs fiatal tehetségei, a SHINE ifjúsági világzenei együttes, a Budaörs iskoláit és kórusait képviselő fiatalok és felkészítő tanáraik, valamint a Leopold Mozart Zeneiskola művésztanárai.”

 

Anikóék szeretettel várnak minden érdeklődőt, a magukért tenni szándékozókat és családjukat november 12-én 10 órától. A részvétel díjmentes.

 

upliftingnap

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.