Lehűléssel kezdődik a november

A következő napokban is többször kisüt a nap, de olykor erős szélre, esőre is készülni kell. November elsején a fagyzugos helyeken akár mínusz 5 fokig is hűlhet a levegő, a hétvégén viszont akár 15 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Hétfőn, október utolsó napján sok napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nem valószínű, de néhol megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de főként északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

November elsején, kedden a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után sok napsütés várható, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken akár mínusz 5 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szerdán reggel is foltokban párás, ködös idő várható, legfeljebb délen valószínű pár órás napsütés. Délelőtt főleg csak északon, délután másutt is több helyen, de egyre inkább a déli országrészben alakulhat ki eső, zápor, és megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában plusz 1-7 fok között alakul, de a szélvédett, derült helyeken mínusz 2 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben jellemzően 12-17 fokig melegszik a levegő, de északkeleten csupán 8-12 fok lehet.

Helyenként csütörtökön is kialakulhat záporeső, és helyenként erős szélre is készülni kell, de egyébként napos idő várható. A minimumhőmérséklet többnyire plusz 3 és 8, északkeleten a szélvédett helyeken mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul. A nappali maximumok 7 és 12 fok között alakulnak.

Pénteken csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Szombat reggel foltokban párás, ködös idő várható. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között, napközben 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős idő várható több helyen esővel, és helyenként erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet plusz 2 és 8 fok között valószínű. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

 

MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.