Teréz körúti robbantás – Interneten is be lehet küldeni felvételeket a rendőrségnek

Internetes úton is be lehet küldeni felvételeket a szombati Teréz körúti robbantásról a rendőrségnek, amely az állampolgárok segítségét kéri.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerdán közzétett közleményében azt írta, hogy mobiltelefonnal, fényképezőgéppel vagy kamerával készült fájlokat is várnak.

A Belügyminisztérium létrehozta a robbantas.bm.gov.hu címen elérhető internetes oldalt, amelyen egyszerűen és gyorsan – néhány alapvető információ, a pontos helyszín és időpont megadása után – fel lehet tölteni felvételeket.

Az ORFK kommunikációs szolgálata felidézte: a Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség nagy erőkkel keresi a Teréz körúti robbantás elkövetőjét.

Kérik, hogy akinek birtokában van bármilyen hang- vagy képfelvétel, amely segítheti a szombat késő esti bűncselekmény körülményeinek felderítését, valamint az elkövető azonosítását, az bocsássa azt a nyomozók rendelkezésére – olvasható a közleményben.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban azt írta, hogy kérik a szemtanúk jelentkezését és a budapesti kamerák felvételeinek megőrzését.

 

 

Javul a rendőrök állapota

Mindkét, a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőr állapota folyamatosan javul, szerdán a rendőrnő is elhagyhatta az intenzív osztályt – közölte az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

A rendőrség közölte: a feltételezett tettes körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz, Keresztes Imre főügyész szerdán felhívásban kérte azoknak a jelentkezését, akik felismerik magukat a szombaton 22 óra 36 perckor történt robbantásról készült, a rendőrség által hétfőn közzétett videofelvételen, és még nem hallgatták őket ki tanúként. Kérte azt is, hogy akinek vannak Budapest közigazgatási területén található videokamera által szeptember 24-én és 25-én készült felvételei, őrizze meg őket.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.