Kiállítás nyílik a koreai kalligráfiáról Budapesten

Kim Bjong-gi kalligráfus mester negyven alkotását tekinthetik meg az érdeklődők október végéig A koreai kalligráfia felfedezése című ingyenes tárlaton a Koreai Kulturális Központban Budapesten.

 

A Távol-Keleten több évezredes hagyománnyal bíró művészeti ágat eddig nem látott részletességgel mutatják be a nagyközönségnek – közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

A tárlat a II. Koreai Kulturális Fesztivál programjai között nyílik meg szombaton, Kim mester a MOM Sport rendezvénycsarnokának színpadán óriási méretű, hagyományos technikával készült papírtekercsen demonstrálja majd a kalligráfiában rejlő szépséget. Az ELTE Koreai Tanszékén pedig a koreai és kínai írásjegyek és írásművészet közötti különbségekről tájékozódhatnak majd a hallgatók egy speciális kurzuson október 4-én.

Kim mester amellett, hogy az egyik legismertebb koreai kalligráfus és a hagyományos művészetek ezen ágának kutatója, a Jeonbuk Kalligráfiai Biennálé tiszteletbeli elnökeként is sokat tett azért, hogy ez a hagyomány mind hazájában, mind szerte a világon ismert legyen és fennmaradhasson.

A kiállítás lehetőséget teremt arra, hogy a koreai tradicionális művészetek ezen kiemelkedő színfoltja szélesebb körben megismerhetővé válhasson és a kalligráfia esztétikáját minél többen megcsodálhassák.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.