Virágh Gedeon emléktúra a Budai-hegységben

Mit tennél akkor, ha szeretett hazádban szabadságharc törne ki, de közben a birodalom egy távoli sarkára vagy vezényelve és köt a szolgálati eskü? Vállalnád halálbüntetés terhe mellett is hazád és nemzeted szolgálatát?

 

A Prága mellett állomásozó Nádor huszárezred tagjai, Virágh Gedeon főhadnagy vezetésével, a statárium meghirdetése után is vállalták a szökést.  A 23 éves ifjú katonai bravúrok sorozatával szöktette haza embereit, hogy a magyar szabadságharc kivívását erővel is kikényszerítse.

Attila Unokái a Magyar Hősök Túrasorozat keretein belül rendezik meg 2016. október 1-jén, szombaton a Virágh Gedeon nevével fémjelzett emléktúrát. Ezen a sporteseményen az 1848-as Szabadságharc egyik legnagyobb formátumú huszár tisztjéről emlékeznek meg.

Az emléktúra keretein belül a túrázók választhatnak az 5-15-30-40-50 km-es távok közül. A minimális nevezési díjért – 1.200-2000.-Ft-ért – cserébe a résztvevők megfelelő mennyiségű és minőségű ellátmányt, kitűzőt és emléklapot is fognak kapni. Viszont ahhoz, hogy az emléklapot és kitűzőt a helyszínen biztosan megkapják, célszerű előzetesen regisztrálni a weboldalon.

A Virágh Gedeon emléktúra egy körtúra, azaz a start és a cél helyszíne megegyezik. A túra kiinduló pontja Budaörs, Ifjúság u. 22. sz. alatt lesz.

Bővebb tájékoztatás és regisztráció itt: http://attilaunokai.net/magyar-hosok-turasorozat/viragh-gedeon-emlektura

 

viragh_gedeon

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.