Sikeresen indult a 2016/2017-es szezon a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya számára

(Budaörs, 2016. szeptember 14. – Budaörsi Infó) A háromszoros magyar bajnok női csapat két győzelemmel kezdte a magyar bajnokságot. (Soltvadkerti TE-BSC: 0:7, BSC-Budapesti Erdért SE: 6:4) A női csapat lejátszotta első idei nemzetközi mérkőzését is, a Klubcsapatok Szuperligájában magabiztos 6:1 arányú győzelmet aratott az osztrák Linz- Easy Therm csapata ellen.

 

 

A szakosztály kiemelkedően szerepelt a szezon első országos felnőtt ranglista versenyén, a szeptember 11-én, Szekszárdon megrendezett eseményen. Egyéniben és párosban is budaörsiek végeztek az első és a második helyen.

Budaörs éljátékosa Pergel Szandra veretlenül zárta a napot, az egyéni aranyérem mellett a szekszárdi Madarász Dóra oldalán is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A szakosztály új játékosa, Nagyváradi Mercédesz is kiváló teljesítményt nyújtott. Egyéniben úgy lett ezüstérmes, hogy többek között az olimpikon Lovas Petrát is legyőzte. Párosban a szintén budaörsi Varga Tímeával szereztek ezüstérmet.

Az elmúlt hétvégén megrendezésre került az ifjúsági fiú idénynyitó ranglista verseny is, ahol Nagy Norbert párosban bronzérmet szerzett nyírbátori párjával, egyéniben pedig az éremért játszhatott. A szakosztály utánpótlásának sikerességét mutatja, hogy Nagy Norbert bekerült az ifjúsági magyar válogatottba, melynek tagjaként ezen a héten a horvát nemzetközi versenyen vesz részt.

A nők mellett 3 férfi csapat is elkezdte saját bajnokságát az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban.

 

Két nagyon komoly esemény következik a közeljövőben:

Október 18-23-a között Budapest rendezi a Felnőtt Európa Bajnokságot, ahol Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz a válogatott tagjaként képviseli Budaörs Városát és a Budaörsi Sport Clubot.

November 27-én női csapat zsinórban 14.-szer szerepel a legrangosabb európai kupák egyikében, hazai pályán vívhatja ki a csapat a továbbjutást az ETTU Kupában, az ellenfél még nem ismert.

 

asztaliteniszbsc-2

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.