Rongálás a Kálvária dombnál – Még a szökőkutat is összefirkálták

(Budaörs, 2016. szeptember 06. – Budaörsi Infó) 2016. augusztus 23-ról 24-ére virradó éjszaka a Budaörs Kálvária dombon elhelyezkedő emlék- és kegyhelynél, a Kálvária kápolnával szemben lévő kb. 15 m hosszú és kb. 2 méter magas téglakerítést teljes hosszában több graffiti alakzattal fújták tele. A kerítés tulajdonosa a feljelentést a rendőrség felé megtette. Azóta, sajnos, már a Kálvária domb előtti szökőkutat is összefirkálták.

 

 

A Kálvária utca, illetve tér, valamint a Kápolna sűrűn látogatott egyedi látványossága Budaörsnek.

A város egyik központi, emblematikus helyét, a Kápolnához vezető utat, illetve a Kápolnától és a dombon lévő kereszttől a kilátás élményét is jelentősen rontják és elcsúfítják a nagy mintájú színes graffiti képek. Így Budaörs egyik legszebb kegyeleti emlékhelye lehangoló látványt nyújt.

 

kalvaria_rongalas (3)

kalvaria_rongalas (1)

 

Bálint András, a megrongált kerítés tulajdonosa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a környéken lakókkal összefogva már többször – 13 év óta – gyűjtöttek aláírást, illetve kérték személyesen is a helyi vezetőket – köztük “főkapitány urat, a képviselőket, polgármester urat” is – hogy az illetékesek a téren térfigyelő kamerákat szereljenek fel a sorozatos rongálások megelőzésére, illetve az elkövetők azonosítására.

 

kalvaria_rongalas (2)

 

„Ez és a számtalan egyéb itt történt rongálás is megelőzhető, illetve könnyen felderíthető lehetett volna, ha a közösség kérését figyelembe veszik. Többször kaptunk ígéretet, hogy majd a következő helyszín leszünk, de ez sajnos mind a mai napig elmaradt.”

Sajnos az elmúlt héten a domb előtt lévő szökőkút is rajztáblaként szolgált néhány “művész” számára.

 

kalvaria_rongalas (4)

kalvaria_rongalas (5)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.