Fehérgyarmat polgármesterének segítségkérése a budaörsiekhez

Fehérgyarmat polgármestere – dr. Péter Csaba -, mint a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, segítséget kér a Fehérgyarmati járás 7 településének (Garbolc, Kishódos, Nagyhódos, Méhtelek, Rozsály, Uszka, Zajta) családjai részére.

 

 

Tisztelt Budaörsi Lakosok!

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárása és a 2016. június 21-ei jégverés oly mértékben károsította a lakóházak tetőszerkezetét, hogy azok szinte lakhatásra alkalmatlanná váltak.

A legnagyobb mértékben a palatetős ingatlanok tetői rongálódtak, a diónyi, sokszor teniszlabda nagyságú jégdarabok sok helyen teljesen megsemmisítették a tetőfedéseket. A káresemény után azonnal elkezdődtek a helyreállítási munkálatok, a tetők nylonfóliával történő ideiglenes befedése.

A tetők fóliázása csak a nyári hónapokra nyújt védelmet.Az érintett településeken élő családok önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy az őszi hónapok beköszöntével – segítség nélkül –  nem lesz lakhatásra alkalmas otthonuk és ideiglenesen kialakított szálláshelyre kell költözniük.

A segítségnyújtás technikai kivitelezését úgy tervezik, hogy a beérkező támogatások nem kerülnek kiutalásra az egyes családokhoz, hanem a befolyt összegből, társulási szinten összefogva, egységesen vásárolják meg a tetők befedéséhez szükséges alapanyagokat, majd szakemberekkel végeztetik el a tetők helyrehozatalát.

Jelen körülmények között minden segítség nagy segítségnek számít, hiszen önerőből a települések nem képesek az okozott kárt kijavítani és kérik az önkormányzatokon keresztül a minél szélesebb körű támogatást.

 

arvizkarosultak2

Érdeklődni a Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetőjénél lehet az alábbi elérhetőségeken:

Biroveczné Oláh Gabriella

06-44-510-139

06-70-933-7200

06-70-933-7201

06-70-933-7096

kisterseg.fehergyarmat@gmail.com

drpetercsaba@fehergyarmat.hu

A pénzadományokat az alábbi számlaszámra lehet elküldeni:

Számlatulajdonos: Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás

Számlaszám: 11744027-15445490-10010000

A közlemény rovatban fel kell tüntetni: „Jégkár 2016”

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.