Tanévkezdés – már igényelhető a diákhitel az új tanévre

Már igényelhető mindkét diákhitel-konstrukció a 2016/17-es tanévre – közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel.

 

Mint írták, képzési formától függetlenül, 3,75 százalékos kamattal juthatnak a 40 év alatti hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel1-hez, a 2 százalékos kamatú Diákhitel2-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege.

A Diákhitel1 bármire szabadon felhasználható: legyen szó albérletről, laptopról, nyelvvizsgáról vagy akár a mindennapi megélhetésről. A Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel – írták.

Kitértek arra is, hogy azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, amely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten (www.diakhiteldirekt.hu) is lehetőség van. Az ily módon kitöltött adatlap a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahelyeken valamint a Diákhitel Központ Személyes Ügyfélszolgálatán adható le. A tanév kezdetén a társaság személyes ügyfélszolgálatai (1027, Bp., Kacsa utca 15-23., 1191, Bp.,KÖKI Terminál, Vak Bottyán u. 75. A-C.II./242.) a gyorsabb ügyintézés érdekében még több ügyintézővel várják a hallgatókat.

A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén (www.diakhitel.hu), az érdeklődők kérdéseit a facebook/diakhitel csatornán keresztül is fogadja a társaság.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.