Hogy került egy kanapé a Kőhegy tetejére?

(Budaörs, 2016. augusztus 29. – Budaörsi Infó) Több cikket is olvashattak már hírportálunkon az első budaörsi Ki Mit Tud?-ról, a szervezéstől a verseny eredményén át a győztesek bemutatásáig. Mostani cikkünkből az is kiderül, hogy hogyan került egy kanapé a Kőhegy tetejére, és hogy egyáltalán mi köze ennek az egésznek a tehetségkutatóhoz.

 

 

A TEEKE ebben az évben „Ki mit tesz Budaörs sokszínű kultúrájáért” címmel ki mit tud műsort szervezett.

Minden 10 éven felüli budaörsi vagy Budaörshöz kötődő személy jelentkezését várták, aki szerette volna megmutatni, hogy mit tud, miben tehetséges.

A Budaörsi Infó a verseny médiatámogatója volt, így hírportálunkon keresztül folyamatosan tájékozódhattak az olvasóink az eseményekről és a győzteseket bemutattuk nyomtatott újságunk hasábjain is.

A 2016. május 11-én a PostArt-on megtartott Ki Mit Tud?on lehetett indulni verssel, prózával, énekkel, zenével, jelenettel, tánccal, egyedül vagy együttesben is.


16_05_11_kimittud21

Sárközi Edina, a verseny győztese

 

16_05_11_kimittud14

 

A zsűri elnöke Lukáts Andor Kossuth-díjas magyar színész és rendező, egyetemi tanár, érdemes művész volt.

 

16_05_11_kimittud4

A zsűri

 

A versenyt követően gálaestet tartottak a Városházán, amit Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere nyitott meg.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto4

Ki Mit Tud? Gála – Városháza

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto6

Ki Mit Tud? Gála – Városháza

 

 

A Ki Mit Tud? győztese Sárközi Edina lett, aki gitár kíséret mellett énekelt.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto11

Sárközi Edina

 

Egerszegi Magdolna, a TEEKE elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy azért szervezte meg ezt a versenyt, mert legjobb tudomása szerint, minden van és volt már Budaörsön, de “Ki mit tud?” még nem.

 

kimittud_klipforgatas (2)

Egerszegi Magdolna

 

 

“Mivel az egyesületünknek az a célja, hogy tegyünk együtt egymásért, ezért úgy gondoltam, hogy azokért is tenni kell, akik nem jutnak a színpadhoz. Mi lehetőséget biztosítottunk számukra, és fantasztikus produkciókat láthattunk.

Szerintem, ha megszokják a budaörsiek, és hagyományt tudunk teremteni ebből a programból, akkor évről évre mindig egyre többen fognak bátorságot érezni, hogy színpadra lépjenek.

Jövőre is szeretnénk megrendezni ezt a vetélkedőt, de valószínűleg ősszel.”

 

Sárközi Edináról a versenyt követően egy hosszabb portré-interjú is megjelent a Budaörsi Infó nyomtatott újságjában is, amiben elmondta, hogy Budaörsön lakik a családjával, és itt is tanul az Illyés Gyula Gimnáziumban. Érettségi után 2-3 évet szeretne eltölteni jazz-ének szakon, hogy még a nagybetűs élet előtt foglalkozhasson a zenével.

„Azt szeretném, hogy ne csak érezzem, hanem tudjam is, hogy mit csinálok a színpadon. A tehetség egy dolog, de egy idő után előjön az elméleti rész, ami nélkül megragad az ember egy szinten, és nem tud feljebb lépni.”

 

A Ki Mit Tud? győzteseként Sárközi Edina a Budaörsi Infó támogatása mellett, egy saját videóklip elkészítésének a lehetőséget is megnyerte. Ennek forgatásán voltunk ott, és hamarosan hírportálunkon láthatják először a fiatal tehetség első videóklipjét.

 

kimittud_klipforgatas (4)

 

Edinától azt is megtudtuk, hogy a klipben duó társával Gremsperger Júliával szerepel és két The Staves dal feldolgozását vették fel.

 

kimittud_klipforgatas_sarkozi_edina

balra: Gremsperger Júlia, jobbra: Sárközi Edina

 

A forgatásról egyenlőre annyit lehet tudni, hogy a budaörsi Kőhegyen zajlott, és egy kanapé volt az egyik központi eleme.

“Egy különleges klippet szerettünk volna, amiben nem csak a dal ragadja meg az emberek figyelmét, hanem a helyszín is, ezért választottuk a Kőhegyet. A kanapé egy nagyon jó ötletnek tűnt, csak feljuttatni volt nehéz és persze lehozni.

A forgatáson megküzdöttünk a darazsakkal, a bogarakkal és élmény volt versenyt futni a idővel, hogy naplementében fejezhessük be a klippet.

Élveztük a forgatást és már nagyon várjuk a végeredményt.”

 

kimittud_klipforgatas (5)

kimittud_klipforgatas (1)

 

A klip operatőre és vágója, lapunk munkatára Májer MSE elmondta, hogy a klip szeptemberben kerül majd a nyilvánosság elé, és hamarosan a budaörsi Városi Televízió Városi Magazin című műsorában is láthatnak belőle néhány képkockát, valamint megtudhatnak néhány további kulisszatitkot is.

 

kimittud_klipforgatas (3)

kimittud_klipforgatas (6)

 

Kövessék figyelemmel hírportálunkat, hogy első kézből kapjanak információt mindenről, ami Budaörsön történik.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.