Vasárnap ismét több megyében várhatók zivatarok

A vasárnap várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt több megyére és a fővárosra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

 

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati veszélyjelzésében azt írta: vasárnap napközben északnyugat felől hidegfront érkezik. Enne nyomán – különösen a nap második felében egyre több felé alakulnak ki zivatarok. Késő délutántól, estétől egy nagyobb csapadékrendszer érkezik, amely főként az ország déli és keleti felét érinti. A zivatarokat jégeső és viharos (akár 80 kilométer/óra körüli erősségű) szél kísérheti. Emellett felhőszakadásra is készülni kell, melyben rövid idő alatt akár 40 milliméternél is több eső hullhat.

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatti elsőfokú figyelmeztetést vasárnapra Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy és Tolna megyére adták ki, Zalában csak felhőszakadásra figyelmeztetnek.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 Celsius-fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben kissé hűvösebb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton csupán 20-24, másutt többnyire 25-29 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 30-32 fokig is felmelegedhet a levegő.

 

(MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.