Képzelt betörést oldottak meg gyerekek a budaörsi CSI táborban

A budaörsi Csiki Pihenőkert – több tábor mellett– immáron 6. alkalommal rendezte meg 2016. augusztus 8. és augusztus 12. között a „CSI Budaörs helyszínelő és krimi tábort”, ami a gyerekek részére játékos, interaktív feladatokon keresztül enged betekintést a rendőrség munkájába. Az egy hetes táborban a tudás folyamatos átadása mellett a csoportnak egy képzelt betörés ügyében kellett nyomoznia és felderítenie az elkövetőt.

 

 

A gyerekek megismerhették a rendőrség felépítését. Az előadók az elméleti tudás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektettek. A táborozók szemügyre vették a rendőrségi felszereléseket, amiket ki is próbálhattak. Nagy sikere volt a baleset- és bűnmegelőzési témákban tartott előadásoknak is.

Az előző évekhez hasonlóan a gyerekek a bűnügyi technikusok munkájába is bepillantást nyerhettek, így helyszínelhettek egy előre megrendezett „betörésénél” is. Itt nyomrögzítési-, adatgyűjtési-, tanúkutatási feladatokat kellett végrehajtaniuk, valamint ki kellett hallgatniuk a „bűncselekmény” sértettjét is. Emellett intézkedéstaktikai és rendőrkutyás bemutatót is láthattak és idén is látogatást tettek a Budaörsi Rendőrkapitányság épületében, ahol többek között bepillantást nyerhettek a nyilvántartásba vételi eljárásba, „rabosították” őket, fényképfelvétel készült róluk, valamint ujj- és tenyérlenyomat vételen estek át, továbbá az előállító helyiséget is megnézhették.

Az ifjú nyomozópalántáknak – a kamerafelvételek és egyéb beszerzett bizonyítékok alapján –péntekre sikerült megoldaniuk a bűntényt, a feltételezett elkövető az egyik táboroztató pedagógus, aki a gyanú szerint egy 1 millió forint összegű meteorit követ lopott el.

 

rendorseg_tabor

 

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a program iránt és vannak visszatérő táborozók is. A budaörsi Csikiben ez a legnagyobb létszámú tábor.

A foglalkozás a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével valósult meg, a gyerekeknek Egri Judit r. zászlós, bűnmegelőzési előadó, Kanti Krisztina r. főtörzsőrmester, körzeti megbízott, Kalapos Zsófia r. törzsőrmester, kutyás járőr, Garamvölgyi Zsolt r. főtörzsőrmester, bűnügyi technikus, Zsoldis Péter r. főtörzsőrmester baleseti helyszínelő és vizsgáló, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyik bűnügyi kutyavezetője Olesnyovics Tamás r. zászlós tartott előadást.

 

rendorseg_tabor3

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.