Több mint nyolcezer fontért árulnak jegyeket a Harry Potter-színdarabra Londonban

A rajongók mindent felülmúló érdeklődését kihasználva üzérek több mint nyolcezer fontért árulnak eredetileg legfeljebb 140 fontos (50 ezer forintos) jegyeket a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című darabra Londonban.

 

A West Enden, a Palace Színházban június óta futó előadás már így is jegybevételi rekordot hozott, a rajongók órákig állnak sorba, hogy jegyhez jussanak. Az interneten másodkézből is árusítanak azonban belépőket, március 3-ra például 8300 fontért (hárommillió forintért). Április 8-ra némileg olcsóbban, ötezer fontért (1,8 millió forintért) is lehet jegyet szerezni.

A darab producerei azonban vasárnap figyelmeztették az érdeklődőket, hogy a jegyszedők megtagadhatják tőlük a belépést, ha bizonyítva látják, hogy a jegyek üzérektől származnak. Az udvarias visszautasítás mellé levelet is kapnak, amellyel aztán reklamálhatnak az üzérkedő honlapoknál.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek iránti hihetetlen érdeklődés miatt újabb 250 ezer jegyet hoztak forgalomba, de az összes elkelt egyetlen nap alatt. A darab 2017 decemberéig lesz a londoni színház repertoárján, de a producerek sűríteni akarják az előadásokat, hogy minél több néző láthassa a történetet.

A J.K. Rowling Harry Potter-sorozatának főhőseiről szóló darab a regényfolyam hetedik, befejező története után 19 évvel játszódik. A drámában Harry Potter már felnőtt férfi, három iskolás gyerek apja, a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, Hermione Granger pedig Ron Weasley felesége. A színházi mű Harry Potter történetének eddig kevésbé ismert részeiről, a fiú meggyilkolt szüleinek életéről is mesél.

Rowling először 2013 decemberében beszélt a darabról, miután elmondása szerint számtalanszor megkérték arra, hogy alakítsa át színpadi művé a regényeke. A két hete könyv formájában is megjelent darab megírásában Jack Thorne író és John Tiffany rendező is részt vett.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.