Idesüss Budaörs Napja – Beszélgetés a város digitális jövőjéről!

(Budaörs, 2016. augusztus 15. – Budaörsi Infó) Rövidesen véget ér a nyár, amelyet a város az Idesüss! Budaörs nappal búcsúztat augusztus 27-én. Az elmúlt dolgok helyett azonban a város vezetése már a jövőbe tekint: a Budaörs Távlatok sátorban többek között az lesz a téma, hogy mit hozhat a város és közönsége számára a digitális jövő.

A Budaörs Távlatok sátor érdekes, interaktív módokon igyekszik a lakosságot bevonni a várostervezésbe, amelyen belül a digitális jövő kérdései is az érdeklődés homlokterébe kerülnek.

A budaörsi digitális jövő stratégiáról műhelybeszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők augusztus 27-én 11 órai kezdettel. A beszélgetés során lehetőség lesz ötletekkel és javaslatokkal bekapcsolódni az Intelligens Város Stratégia kidolgozásába, ill. a Digitális Jövő Programba.

A Budaörs Távlatok sátorban emellett kötetlen formában is egész nap lehetőség lesz ötleteket felvetni és kérdéseket megvitatni a város digitális jövőjével kapcsolatban.

A sátorban találkozhatnak az érdeklődők robottechnikával, és beszélgethetnek a téma szakértőjével annak lehetőségeiről, előnyeiről és hátrányairól.

Sokan nem láttak még közelebbről drónt; az Idesüss! Budaörs napon ezt is megtehetik: megnézhetik, hogyan működik, száll fel, készít felvételeket ez az új eszköz.

A sátorba térők megtudhatják, milyen lehetőségeket hordoz a digitális egészségügy már most is, ill. hogy milyen fejlesztésekre számíthatunk a közeli jövőben.

Sokan még a telefonjukkal is küzdenek, ám ennek is igyekeznek majd véget vetni: megmutatják az okos telefonok és más okos kütyük kevésbé ismert lehetőségeit.

Megismerkedhetnek az érdeklődők az etikus hacker tevékenységgel, amelynek találkozhatnak egy művelőjével is a sátorban,

Annak is érdemes betérni a helyszínre, akit a közösségi informatikai alkalmazások érdekelnek, hiszen módszeresen gyűjtjük ennek lehetőségeit, és osztjuk meg az érdeklődőkkel.

A város nemzetközi részvételéről is szívesen adunk tájékoztatást, illetve várjuk a javaslatokat azzal kapcsolatban, hogy milyen témákkal foglalkozzon a nemzetközi program részeként most induló Code for Budaörs közösségi fejlesztési kezdeményezés.

Minden érdekes felvetést rögzítenek az ötletfalon, s aki szeretné, azzal mindvégig kapcsolatban maradnak a város Digitális Jövő Programjának ill. Intelligens Város Stratégiájának kidolgozása és megvalósítása során.
 
Idesüss! Budaörs 2016. augusztus 27-én, a Budaörs Távlatok sátor!

 

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.