Munkába állt az utánpótlás

Neukum Tamással, a Budaörsi Kézilabda Klub szakmai igazgatójával beszélgettünk a szezonkezdésről, az utánpótlásban történt változásokról és az előttük álló felkészülési időszakról. 

 

A nyári pihenőt követően visszatértek a gyerekek a sportcsarnokba. Készen állnak a fiatalok a munkára?

 

Különbözünk abban a többiektől, hogy mi június végéig dolgozunk a gyerekekkel. A jól megérdemelt nyári pihenő előtt két hét előalapozást tartunk a játékosoknak, ami most is érződik rajtuk. A többséggel augusztus elsején kezdtük a munkát, de vannak olyanok is, akik már a múlt héten visszatértek hozzánk. Hétfőtől napi két-három edzéssel indítottuk az alapozást. Megfelelő állapotban tértek vissza a játékosok, jó kezekben vannak a gyerekek.

 

Milyen változásokat hoz magával az új szezon?

 

Tovább tudtuk osztani az utánpótlás korosztályokat. A  lányoknál és a fiúknál is egy-egy plusz csapattal bővülünk az új szezonra. A minőségi munkavégzés szempontjából fontos, hogy külön edző foglalkozik majd a csapatainkkal. Idén is több korosztályos alakulatunkat párhuzamosan két bajnokságban fogjuk szerepeltetni. A korábbi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy jót tesz a gyerekeknek, ha erősebb bajnokságban, jobb minőségű meccseket játszanak hétről hétre. A fiatalok fejlődése érdekében vállalnunk kell azt a kockázatot, hogy csapatszinten kevésbé leszünk eredményesek. Az elsődleges célunk továbbra is az, hogy lerakjuk a megfelelő alapokat, majd tudatosan építkezzünk arra. Úgy gondolom, jó irányba halad a munka.

 

 

Hogy néz ki az előttünk álló időszak?

 

Egy keretet adtam az edzőknek, amely segíti a mindennapi munkájukat. Természetesen az korosztály specifikus, hogy ki mit és hogyan csinál, de rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a sérülések megelőzésére. A homokon folyó munka például kitűnő eszköz ezek elkerülésére. Nem egy versenyistálló vagyunk, úgy szeretnénk felépíteni a játékosainkat, hogy az egészségük megőrzése az elsődleges szempon. A csapataink jó része augusztusban edzőtáborba megy. Fokozatos terhelés mellett lassan megkezdődnek a felkészülési mérkőzések is. A közeljövőben minden csapatunk legalább két tornán vesz részt. Próbáltunk mindenkinek minőségi ellenfeleket találni, mire elkezdődik a szezon, a lábakban lesz jópár mérkőzés.

(Forrás: budaorsikezilabda.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.