Budaörsi a leginnovatívabb torta recept – Gratulálunk!

(Budaörs, 2016. augusztus 4. – Budaörsi Infó) A Tortavár Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A leginnovatívabb receptért járó különdíjat a budaörsi Suhajda Cukrászda hozta el. Gratulálunk!

 

Ötödik éve mniden esztendőben a hagyományos Országtortával egy időben augusztus 20-án mutatják be a Parlamentben a Magyarország Cukormentes Tortáját.

A diétás édesség legjobbját az ötletgazda Egy csepp figyelem Alapítvány kezdeményezésére választotta ki két fordulóban a több szakemberből és néhány újságíróból álló kilenctagú jeles bíráló bizottság, amelynek elnöke Nádori László cukrászmester volt. A csapatban többed íziglen tagként működött közre a Ceglédi Békebeli Cukrászda felelős vezetője Lajos Mary mestercukrász, akinek dietetikus cukrász végzettsége is van.

A nyertes édesség nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert.A torta neve nagyon találó, és elsősorban a játékos eleganciára utal. Elegáns megjelenésével igazán „hercegnői” a verseny győztese, de ez a jelző  az ízek játékosságára is utal. A kellemesen savanykás gyümölcsök íze plasztikusan találkozik a joghurt finomságával, és az édesített mandulával.

A zsűri több tagjának az áfonya íze tűnt a legmarkánsabbnak, részben ezért is lett áfonyatorta – miközben tartalmaz a ribizlit és szedret is-, részben  pedig mert az áfonya a gyümölcsök hercegnőjének tekinthető. Nem utolsó sorban a készítők gondoltak arra a sok kis hercegnőre is, akik majd szüleikkel együtt megkóstolják az ünnepen az idei győztest, az „Áfonya hercegnő tortáját.”

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyen a budaörsi Suhajda Cukrászda Málnás tükörtortája második helyezést ért el, és elhozták a leginnovatívabb recept különdíját is.

 

Gratulálunk Suhajda Cukrászda, gratulálunk Szentandrási-Szabó Emese!

cukrasz_verseny

Szentandrási-Szabó Emese – Suhajda Cukrászda

(Budaörsi Infó/egycseppfigyelem.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.