Békéltető segíthet a brit kormánynak rendezni a Downing Street-i macskák közötti feszültséget

Békéltető segíthet a brit kormánynak enyhíteni a Downing Streeten élő macskák, elsősorban a miniszterelnöki hivatal és a külügyminisztérium főegerésze közötti feszültséget.

 

A jó hírű Battersea Dogs and Cats Home állatmenhely hétfőn ajánlotta fel, hogy segít rendezni a Larry és Palmerston közötti konfliktust, amelyet könnyen tovább súlyosbíthat a pénzügyminisztérium újonnan érkezett macskája, Gladstone.

A menhely egyik macskaszakértője a hírek szerint már kapcsolatba is lépett a miniszterelnöki hivatallal és a külügyminisztériummal az ügyben. A menhely képviselője szerint a feszültséget területi viták okozhatják az amúgy jó természetű Larry és Palmerston között, ami már nem egyszer torkollott agresszióba: Larry állatorvosi ellátásra szorult, Palmerstonnak pedig a hírek szerint foltokban hiányzik a bundája, vélhetően Larry tépte meg. Megoldást egyelőre az jelenthet, hogy korlátozzák a kijárásukat, így csökkentve annak kockázatát, hogy összetalálkoznak.

 

downing_streeti_macska_konfliktus2

 

További gondot okozhat azonban Gladstone érkezése. A pénzügyminisztérium új főegerésze – egy 18 hónapos fekete példány – egyelőre nem kevert bajt, mi több, nagy népszerűségnek örvend: Phillip Hammond, az új pénzügyminiszter külön üdvözölte, és máris több mint ezer követője van az Instagram közösségi portálon. Larryt és Palmerstont a Twitteren követhetik az érdeklődők.

Mindhárom macskát a battersea-i otthonból fogadták örökbe, Palmerston és Gladstone korábbi miniszterelnökökről kapta a nevét. A két politikus a történelmi emlékezet szerint egyébiránt nem ápolt túl jó kapcsolatot egymással.

Az ügyből a jelenleg nyári szüneten lévő törvényhozás sem maradt ki, Stella Creasy munkáspárti képviselő a Twitteren tette fel a kérdést, hogy a súlyosbodó rágcsálóproblémákkal küzdő parlamentnek vajon mikor lesz saját macskája.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.