Szolidaritást vállaltak a budaörsi képviselők is a pedagógusokkal

(Budaörs, 2016. április 20. – Budaörsi Infó) 2016. április 20-án ülésezett a képviselő-testület. 12 órakor az ülést berekesztették, így vállalt szolidaritást a képviselői többség a tanárokkal, hiszen ezen a napon országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Szövetsége.

 

 

Mint ahogy már korábbi cikkünben olvashatták országos, egész napos pedagógussztrájkot hirdett a Pedagógusok Szövetsége, 2016. április 20-án. A tiltakozás oka, hogy bár a pedagógus-sztrájkbizottság és a kormány április 18-ai tárgyalásán több kérdésben történt előrelépés, a főbb problémákra továbbra sem született megoldás.

 

Kisfalvi Peter, Nándor Stift, Krisztina Bakó, Gábor Molnár, Wittinghoff Tamás, Gergely Ritter, Tóth Ferenc,Becz György, Szelim Simándi, Péter Hauser és Biró Gyula

Kisfalvi Peter, Stift Nándor, Bakó Krisztina, Molnár Gábor, Wittinghoff Tamás, Ritter Gergely, Tóth Ferenc, Becz György, Simándi Szelim, Hauser Péter és Biró Gyula

 

A budaörsi képviselő-testületi ülésen 12 óra előtt pár perccel szünetet rendeltek el, és a képviselők egy része a Városháza előtt vállalt szolidaritást a pedagógusokkal.

 

"Sztrájk" feliratot írnak a táblára tanárok a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában

“Sztrájk” feliratot írnak a táblára tanárok a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában

 

Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Galló Istvánné elmondta: a megyei szervezetektől délig beérkezett adatok szerint 24 960-an vettek részt a sztrájkban, ez még néhány száz fővel nőhet. Munkabeszüntetés 1185 iskolában volt. Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus sztrájkolt és volt olyan hely, ahol csak a tanárok egy része – ismertette.

Az érdekvédő szerint az, hogy eredményes volt-e vagy sem a munkabeszüntetés, a tárgyalások döntik el, amelyek folytatódnak. A sztrájk ugyanakkor sikeres volt annak ellenére, hogy rendkívül nagy ellenszélben kellett megszervezniük – értékelt Galló Istvánné.

 

Pedagógusok egy nagyméretű kockás zászlót engednek le a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ablakaiból

Pedagógusok egy nagyméretű kockás zászlót engednek le a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola ablakaiból

 

A követeléseikkel összefüggésben jelezte: az Emmi javaslatát a nem pedagógus végzettségű nevelési-oktatási dolgozóknak a kétszer 35 ezer forintos juttatásról nem fogadták el, ők legalább 100 ezer forintban gondolkodnak. Nem elfogadható ez azért sem, mert kizárólag a Klik-nél foglalkoztatottakra vonatkozna – közölte.

 

(Budaörsi Infó/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.