Gyógyulj meg Patrícia, Budaörs szurkol neked!

(Budaörs, 2016. február 23. – Budaörsi Infó) Patrícia az Illyés Gyula Gimnázium tanulója, most 15 éves. 2016 januárjában daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, de elmondása szerint ez nem egy betegség, hanem egy állapot és egy nagy feladat egyben.

 

Csilla, Patrícia édesanyja a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a nagylány a helyzethez képest jól van, és nagyon jól viseli a kezeléseket.

„Decemberben kezdett gyengélkedni, de akkor még azt hittük, hogy mellhártya gyulladása van, viszont egy hét elteltével kiderült, hogy nagyobb a baj, daganatot diagnosztizáltak nála. Kemoterápiás kezelést kap, ezért számítottunk arra, hogy a haja is kihullik majd. Patrícia nagyon intelligens módon elébe ment ennek, és maga kérte, hogy nyírjuk rövidre a haját. Most azon izgul, a gyógyulását követően vajon milyen lesz az „új haja”. Patrícia töretlenül hisz abban, hogy meggyógyul, és nem is történhet ez másként, hisz ez egy gyógyítható betegség.”

Patrícia imád sportolni. 2015 decemberében még fellépett a Városi Sportcsarnokban egy a Bátor Kicsi Lélek Alapítványnak szervezett jótékonysági kézilabda mérkőzésen a Vivace Egyesület cheer dance-eseként, melynek immár hat éve tagja.

 

Vissy Anna, a Vivace vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Patrícia még kislányként került a tánccsoporthoz, és hamar belopta magát mindenki szívébe.

„Cserfes, ambiciózus és imádja a kihívásokat. Vivace-lányként rengeteg közös élményben volt részünk és kicsit sem túlzok, ha azt mondom, hogy mindig elsőként jelentkezett, ha programokról volt szó.

Számos fellépést, versenyt és külföldi szereplést tudhat maga mögött, így mindig magabiztos, tehetséges és mosolygós táncosként lépett színpadra. Az egyesület életében nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnánk arra, hogyan tudnánk segíteni Patrícia életét, így minden táncórán készül neki egy fotó, egy videó, ami ha csak egy percre is, de mosolyt csal az arcára.”

 

A Facebookon létrejött egy esemény Patriciaertfutok névvel, ahová bárki csatlakozhat. Az egyik családtag találta ki, hogy ez is egy lelki segítséget adjon Patríciának a felépülésben.

Amióta létrejött ez az oldal már rengetegen – rokonok, barátok, ismerősök, ismeretlenek – tettek ki képeket arról, hogy hány kilométert futottak, sétáltak, kerékpároztak, úsztak, síeltek, korcsolyáztak, táncoltak, lovagoltak, vízilabdáztak, teniszeztek, kutyát sétáltattak és közben Patríciára gondoltak.

Időközben létrejött a Patríciáért Táncolok, Dance for Patrícia valamint a Boot yourself Up Patrícia elnevezésű esemény is. Január utolsó hétvégéjén megrendezésre került a Run for Patrícia open amatőr teniszverseny.

2016. január 26-án gimnáziumi diáktársai és tanárai is csatlakoztak ehhez a remek kezdeményezéshez, és több százan futottak együtt. Ezen kívül a háttérben megszámlálhatatlan kedves üzenet és telefonhívás érkezik, amely sok-sok pozitív energiát jelent, és mind-mind segíti Patríciát a gyógyulásában.

Patrícia és szülei a Budaörsi Infónak elmondták, hogy nagyon sokat jelent, hogy ilyen sokan melléálltak.

 

patriciaert_futok3

patriciaert_futok2

„Köszönjük mindenkinek az érdeklődő telefonokat, a kedves üzeneteket, a sok pozitív energiát és a legkülönfélébb megnyilvánulását a lelki támogatásnak.”

Mindenkit arra buzdítunk, mutassuk meg Patríciának, hogy mellette állunk, és támogassuk őt lelkileg, ajánljuk fel neki a sporttal töltött időnket!

 

Gyógyulj meg Patrícia, Budaörs szurkol neked!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.