Rövid enyhülés után ismét borongós idő várható

Sok napsütéssel és helyenként 20 Celsius-fokos maximumokhoz közeli meleggel indul a hét, majd ismét borús, csapadékos időre kell számítani, éjszakánként mínuszok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Hétfőn legfeljebb eleinte lehetnek felhősebb, északnyugaton foltokban ködös tájak, egyébként túlnyomóan napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. Az Alföldön és a Dél-Dunántúlon megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 8 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 13-19 fok között valószínű.

Kedden már csak rövid napos időszakok lehetnek, nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Több helyen valószínű – többnyire kisebb – eső, zápor. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet, nappal 10-15 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a déli órákig a déli és keleti országrészben még többfelé valószínű eső, zápor, majd néhol legfeljebb futó zápor alakulhat ki. Ezzel együtt megerősödik, helyenként átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet plusz 2-7, a maximumhőmérséklet 6-11 fok között alakul.

Csütörtökön délnyugat felől ismét több helyen valószínű eső. A magasabb helyeken havas eső, hó is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között alakul.

Pénteken is nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, többfelé várható eső, zápor, elsősorban a magasabb helyeken havas eső, hó is eshet. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 3-8 fok között alakulnak.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként kisebb eső, havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok, napközben plusz 2-8 fok közötti értékekre lehet számítani.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként eső, zápor is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet általában plusz 5-11 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.