Kigyulladt egy ház Budaörsön a Bor utcában

(Budaörs, 2016. február 16. – Budaörsi Infó) 2016. február 16-án 15 óra körül kigyulladt egy emeletes családi ház a Bor utcában. A tűzoltók gyors intézkedésének köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Ez a tűzeset nem hozható kapcsolatba a korábbi budaörsi gyújtogatásokkal, nagy valószínűséggel baleset történt.

 

 

Egy téglaépítésű, palatetős, családi ház gyulladt ki kedden délután Budaörsön a Bor utca 48 szám alatt. A tűz nagy valószínűséggel a házban használt hősugárzók miatt következett be.

 

tuzeset_16_02_16_bor_utca3

 

Az oltásban részt vettek az Érdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói egy fecskendővel, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei, szintén egy fecskendővel, valamint beavatkozott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy gépjárműfecskendővel. Az oltás több mint három órán keresztül tartott.

A tűzoltók a leégett házból négy gázpalackot hoztak ki, amiből az egyik felrobbant a tűzben.

Csámpai Attila tű. törzszászlós a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a házban egy idős asszony tartózkodott, aki időben, kisebb hámsérülésekkel elhagyta az égő ingatlant.

“A tűz veszélyeztette a környezetében lévő házakat is, illetve a tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack is felrobbant. A helyi önkéntes és a törökbálinti, fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugár segítségével oltották el a lángokat, illetve akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltás során a tűzoltóegységek további két gázpalackot is kihoztak az égő helyiségekből, amit közvetlen hőhatás nem ért. A lakóház lakhatatlanná vált, az idős asszony elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

tuzeset_16_02_16_bor_utca4

 

tuzeset_16_02_16_bor_utca7

 

tuzeset_16_02_16_bor_utca1

Fotó: PMKI Törökbálint Őrs

Fotó: PMKI Törökbálint Őrs

Fotó: PMKI Törökbálint Őrs

Fotó: PMKI Törökbálint Őrs

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.