Tűzifavásárlás is csak körültekintően

A házalók által kínált kényelmes és olcsó vásárlási lehetőség veszélyeket rejt. Télen, a fűtési szezon ideje alatt gyakran feltűnnek a tüzelőt árusító házalók. A kényelmes vásárlási lehetőség elsősorban az időseknek, vagy a szállításhoz megfelelő járművel nem rendelkezőknek csábító lehet, főleg ha a tüzelőre ajánlott vételár is kedvező.

 

A rendőrség azonban óvatosságra hívja fel a figyelmet! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házaló árusok nem minden esetben jóhiszeműek. Gyakran megkárosítják a gyanútlan embereket, amihez különböző módszereket alkalmaznak.

Tűzifa adásvételéhez kapcsolódóan a leggyakoribb módszer, hogy a megvásárolt -azaz kifizetett- mennyiség jelentősen elmarad a ténylegesen lepakolt fa mennyiségétől. Hiába a vevő előtt elvégzett mérés, a csalárd szándékkal érkező házalók jól tudják, hogyan játszhatják ki a vásárló figyelmét. Vásárlásnál a lehető legkörültekintőbben járjanak el, kizárólag ellenőrzött helyről, ismert kereskedőktől vásároljanak.

A trükkös tolvajokként aposztrofált emberek azonban, szinte bármilyen indokkal próbálkozhatnak, hogy bejussanak otthonukba és értékeiket, pénzüket megszerezzék. Akár a megvásárolt fa mérése, lepakolása alatt is kérheti egyikük, hogy a mosdóba vagy egy pohár vízért bemehessen a lakásba.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ha ismeretlen személy bármilyen indokkal is próbál meg otthonukba kérezkedni, semmiképpen ne engedjék be, főként ha gyanúsan viselkedik és egyedül tartózkodnak otthon.

Kérjük, hogy bármilyen kedvezőnek is tűnik az ajánlott vételár, ne dőljenek be a csalóknak! Ha gyanús körülményt észlelnek, tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívószámok valamelyikén. (Forrás: police.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.