Ausztriában készülhet a világ legnagyobb hógolyója

A tervek szerint a világ legnagyobb hógolyóját készítik el az ausztriai Salzburg tartományban rendezett minus20degree elnevezésű művészeti biennálén, az ötletgazda berlini művész csütörtökön vág bele a kísérletbe.

 

Paul Wiersbinski három napon át építi a hógolyót, amennyiben az enyhe hőmérséklet és a kezdődő hóolvadás ellenére elég alapanyag áll majd rendelkezésére. Mivel a rekordkísérlet során nem szabad műhót használni, a német művész a helyiek és a turisták segítségére is számít a hógolyó gyúrásában. Ahhoz, hogy a rekordkísérlet hivatalosan is elismert Guinness-rekord legyen, 3,5 méter átmérőjű hógolyót kell készíteni.

A három napon át tartó művészeti és építészeti fesztivál központi témája idén az olvadás lesz. A harmadik alkalommal megrendezett biennálén 17 nemzet 23 alkotója vesz részt. Az esemény helyszíne, galériája, színpada vagy éppen kivetítővászna a téli táj maga.

A fesztivált Heinz Riegler osztrák művész és zeneszerző, valamint Theo Deutinger osztrák építész szervezi, mindkét nemzetközileg elismert művész az eseménynek otthont adó Flachau településről való.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.