Pergel Szandra a World Tour legeredményesebb magyar játékosa

2016 január 20-24-e között került sor az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) World Tour versenysorozatának budapesti állomására. A legjelentősebb nemzetközi versenysorozat magyarországi állomásán, megfelelve a nemzetközi szövetség „Major Series” elvárásának 70.000. dollár pénzdíjat osztottak szét a szervezők.

 

A versenyen a nemzetközi asztalitenisz élet krémje, és rengeteg ázsiai játékos vett részt.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának éljátékosa, Pergel Szandra szenzációs eredményeket ért el a versenyen.

Venezuelai, lengyel és román ellenfelét legyőzve megnyerte a selejtező csoportját, ezzel feljutott a verseny főtáblájára. Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában, a világranglista 61. helyezett japán játékos volt az ellenfél.

Szandra bravúros játékkal 4:2-re győzött, és jutott be a legjobb 32 közé. A mezőny erősségét kiválóan jellemzi, az a tény, hogy a legjobb 32 között 28 ázsiai születésű játékos volt. Szandra közülük a világranglistán a legjobb 20 között lévő koreai asztaliteniszezőt kapta ellenfélül.

A mérkőzést minimális játszmakülönbséggel 4:3-ra az ázsiai játékos nyerte, aki végül ezüstérmet szerzett a versenyen.

 

Szandra párosban Madarász Dórával az oldalán egy kiváló erőből álló szingapúri párost győzött le a legjobb 8 közé jutásért.  A negyeddöntőben a verseny későbbi győztes párja, a koreai duó diadalmaskodott.

 

pergel_szandra

Pergel Szandra

 

Pergel Szandra Budaörs Városát és a Budaörsi Sport Clubot képviselve kiváló eredményeket elérve a verseny legeredményesebb magyar női játékosa lett.

Ez a kiváló szereplés egy újabb fontos lépés lehet a végső cél, az olimpiai kvalifikáció szempontjából. Hogy sikerül e kivívni a riói részvételt az nem csak Szandrán múlik, de az biztos, hogy ő mindent elkövet annak érdekében, hogy ez sikerüljön.

 

Pergel Szandra a magyar válogatott tagjaként 2016. február 28- március 6-a között a Malajziában megrendezendő felnőtt csapat világbajnokságon vesz részt.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.