Baba-mama klub Budaörsön

(Budaörs, 2016. január 28. – Budaörsi Infó) A Baba-mama klub a budaörsi Lévai utcai Közösségi házban már több mint 10 éve működik. A mamák és a babák egyaránt szeretik, hisz így van lehetőségük társaságban lenni és kikapcsolódni egy kicsit. Ha kérdéseik vannak, azt fel tudják tenni a védőnőknek, és egymás között is megbeszélhetik a gyerekneveléssel kapcsolatos tudnivalókat.

 

 

 

Miklós Annamária a Baba-mama klub egyik védőnője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a klubban résztvevők száma alkalomról alkalomra változik. Van hogy 20-30 fő, de olyan is van, hogy 10-15 kismama és baba jön el.

 

baba_mama_klub4

 

“A Baba-mama klubban szerintem az a legjobb, hogy a szülőknek nem kell hozniuk magukkal semmilyen játékot sem. Itt minden adott. Reggel kezdés előtt leterítjük a baba szőnyeget, ráteszünk rengeteg játékot, és várjuk, hogy a kicsik mindet kipróbálják.

 

 

baba_mama_klub5

baba_mama_klub6

baba_mama_klub8

 

Ez a klub azonban nem csak a babáknak, hanem a mamáknak is jó, hisz sokan vannak, akik egész nap egyedül vannak otthon a gyerekeikkel. Egy kis kikapcsolódásra nekik is szükségük van. Nálunk a mamák is jól érzik magukat, beszélgetnek, és közben a picik pedig eljátszanak egymás mellett vagy egymással.

Fontos, hogy a kicsit megszokják a közösséget, hogy a játékokat másokkal is meg kell osztani. Persze előfordul az is, hogy néha elveszik egymástól, de ezeket a helyzeteket mindig megoldjuk.”

 

baba_mama_klub2

 

baba_mama_klub3

 

Miért pont ezt a szakmát választottad?

“Igazából az orvosira készültem, de az valahogy mégsem volt az igazi.

Egyszer a barátnőm megkérdezte, hogy arra nem gondoltam-e, hogy védőnő leszek. Akkor még azt se tudtam, hogy mi is az. Viszont amikor elmondta, akkor rájöttem, hogy ez az! Én erre születtem. Nem bántam meg sosem, hogy ezt a pályát választottam, nagyon szeretem a munkámat.

Az a legjobb benne, hogy gyerekekkel és felnőttekkel is foglalkozom egyszerre és a gyerekvállalás kezdetétől ott vagyunk. Rengeteg babát látunk felnőni. Ez nagyon jó érzés.”

 

baba_mama_klub9

 

baba_mama_klub7

 

A Baba-mama klub minden második héten szerdán van, így a következő február 10-én lesz 10 órától.

Minden érdeklődő mamát és babát sok szeretettel várnak a védőnők.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.