Kamaraerdei kitekintő Kisfalvi Péterrel

(Budaörs, 2016. január 26. – Budaörsi Infó) Beindult az élet Kamaraerdőn is. Az útlezárásokat feloldották, a csapadékvíz elvezetés második üteme jól halad, és hamarosan kezdődnek a szokásos éves nagy rendezvények is, mi több, ha minden igaz, még kutyafuttató is létesülhet ebben a körzetben.

 

Kisfalvi Péter, a Kamaraerdei részönkormányzat elnöke és Kamaraerdő önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a körzetében a tavalyi évet sikeresen zárták, hisz több olyan rendezvényt is sikerült megtartani, ami iránt nagy volt az érdeklődés.

kamaraerdo_vizelvezetes_kisfalvi6

Kisfalvi Péter (jobbra), a Kamaraerdei részönkormányzat elnöke és Kamaraerdő önkormányzati képviselője és Lőrincz Mihály (balra), a budaörsi műszaki ügyosztály vezetője

A 2015-ös évben rendezték meg először összevonva a Családi napot és Kamaraerdő napját. Ez a program idén május 28-án kerül megrendezésre, csak másik helyszínen, a Kamaraerdei futballpályán.

kamaraerdeinap10

Szeptemberben ugyanúgy, mint tavaly, idén is lesz Sportnap és decemberben pedig a megszokott mikulás ünnepségek.

Az év első nagyobb programja az áprilisi szemétszedés lesz, amire minden segítő kezet szívesen látnak. A pontos dátumról és időpontról is hamarosan tájékoztatjuk önöket.

A sikeres programok mellett azonban vannak még olyan feladatok a területen, amelyek megoldásra várnak.

Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy Budaörs kamaraerdei területén problémát okoz a csapadékvíz elvezetése. A feladat megoldását három ütemre bontották, amiből az elsőt még nem fejezték be, a harmadik még tervben van, de a második már lezárult.

A 2015. február 25-ei képviselő-testületi ülésen a költségvetésről döntöttek a képviselők, amelyben a Kamaraerdei út csapadékvíz csatorna építése is helyet kapott.

Az első ütem kivitelezése a Hosszúréti-pataktól a Kolozsvári utca és Kamaraerdei út kereszteződés között a 2015-ös évben elkezdődött, azonban még nem fejeződött be, hisz – Kisfalvi Péter elmondása szerint – a Vízügyi hivatal még mindig nem hagyta jóvá a módosított terveket. Ami viszont elkészült az első ütemben: a Hosszúréti patak partján a víztározó és a bekötő csövek a Kamaraerdei útig tartanak már.

kamaraerdo_csapadekvizelvezetes1

A második ütemben megvalósították, hogy a Kamaraerdei út alatt, egészen a buszfordulóig mehessenek tovább a csövek. Ennek köszönhetően már nem fog hömpölyögni a víz az úttesten nagy viharok esetén, és nem hordja a rengeteg követ az útra a víz, ami nagyon balesetveszélyes volt.

kamaraerdo_csapadekvizelvezetes2

A harmadik ütem a Torockó és a Vörösbegy utcában fog folytatódni egészen fel a hegytetőig, a Tétényi fennsíkig, tehát fokozatosan haladnak majd.

Tervek és engedélyek is vannak már a feladatok elvégzéséhez, viszont van a Tétényi fennsíkon egy beruházó, aki lakóparkot szeretne építeni és így ő is érdekelt ebben az ügyben.

Lőrincz Mihály, a budaörsi műszaki ügyosztály vezetője egy korábbi cikkünkben azt nyilatkozta, hogy szeretnék a fent említett beruházót is bevonni a harmadik ütembe, hiszen az ő érdekét is szolgálja.

„Bízom benne, hogy a harmadik ütemet 2016-2017-re be tudjuk fejezni.”

A vasúti aluljárónál is akadnak vízelvezetési problémák:

„Nagyobb esőzések alkalmával a szennyvíz és az esővíz összemosódva kiönt az útra. Minden ilyen eset után a területen fertőtlenítésre volt szükség, ami miatt le kellett zárni az aluljárót, és a forgalomnak kerülőúton kellett mennie. Most, hogy a szennyvíz a vasúti töltésen átfúrt zárt vezetéken keresztül jut el a tisztítóig, javul a helyzet itt is”

kamaraerdo_csapadekvizelvezetes4

Kisfalvi Péter a Budaörsi Infónak még azt is elmondta, hogy ebben az évben nem csak a n a csapadékvíz elvezetés javul, hanem ugyanúgy, mint a lakótelepen, az ő körzetében is épülhet egy zárt kutyafuttató.

„Ígéretet már kaptam rá, hogy Kamaraerdőn is épülni fog egy kutyafuttató, ahol a kutyások kulturált körülmények között tudják sétáltatni az ebeket. Bízom benne, hogy a költségvetésből az idén erre is jut majd.”

kameradogdelutan26

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.